ALAS unix al sector agrari espanyol a València per a reivindicar una sostenibilitat ambiental, social i econòmica

Post també disponible en: Castellano

València ha estat avui la capital espanyola de l’agricultura sostenible. La Conselleria d’Agricultura ha acollit la presentació d’ALAS (l’Aliança per a una Agricultura Sostenible), que agrupa les principals organitzacions, cooperatives i exportadors de el sector agrari d’Espanya, per reivindicar el desenvolupament d’eines tecnològiques i innovadores sota criteris científics en nom de aconseguir una producció agrícola més sostenible des del punt de vista ambiental, social i econòmic.

El president d’ALAS, Pedro Gallardo, qui al seu torn és vicepresident d’ASAJA Nacional, adverteix que “l’agricultura valenciana s’enfronta, d’una banda, a les dificultats derivades del canvi climàtic que obligarà a recórrer cada vegada més a cultius subtropicals i fins i tot tropicals i, d’altra banda, a les creixents restriccions imposades per la Unió Europea que castiguen la productivitat local i eleven la dependència alimentària de països tercers”. En aquest sentit, Gallardo aposta per “aplicar els avenços en innovació i edició genètica amb l’objecte de posar a disposició dels agricultors varietats millor adaptades a les creixents temperatures, la sequera o la salinitat, així com matèries actives respectuoses amb el medi ambient que permetin combatre eficaçment les plagues i malalties “.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, valora que des de València la societat escolti “l’important missatge d’ALAS per seguir proporcionant en el futur l’alimentació més garantista el món. El sector està unit a l’hora d’oferir les màximes garanties de qualitat, seguretat alimentària, traçabilitat i respecte ambiental, de manera que els consumidors poden estar tranquils. Però, per això, els productors necessitem que la classe política estableixi mesures que afavoreixin una competitivitat i rendibilitat de les nostres explotacions “.

Per la seua banda, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, va clausurar l’acte presencial i telemàtic oferint la seua col·laboració a ALAS en matèria de comunicació, proactivitat i impuls de el model d’agricultura i ramaderia sostenible basat en l’evidència científica.
ALAS està integrada per les organitzacions professionals agràries ASAJA, UPA i COAG, Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, la Federació Espanyola de Productors Exportadors de Fruites, Hortalisses, Flores i Plantes Vives (FEPEX) i l’Associació Espanyola d’Agricultura de Conservació / Solars Vius (AEAC.SV).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*