Alumnes d’instituts de zones nuclears participen 
en set jornades formatives relatives a seguretat nuclear i protecció radiològica desenvolupades per AMAC i el CSN

Post també disponible en: Castellano

Uns 300 alumnes d’Instituts d’Ensenyament Secundari coneixen les funcions i competències de l’òrgan supervisor i visiten el centre d’informació del CSN a Madrid

Aquesta activitat s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre AMAC i el CSN per a reforçar les línies de comunicació i informació amb els municipis d’àrees nuclears 

L’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears i Magatzems de Residus Radioactius (AMAC) i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) organitzen set jornades de formació a l’alumnat de segon cicle de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional en les quals el personal del CSN explica les seues funcions i competències.

Aquestes jornades s’emmarquen dins del conveni de col·laboració entre totes dues entitats, que té una vigència de dos anys, i que cerca, entre altres objectius, reforçar les línies de comunicació i informació entre el CSN i els municipis de la AMAC, perquè els ciutadans coneguen millor les actuacions del CSN en les matèries de la seua competència.

Concretament en l’Annex I d’aquest conveni figura com una de les responsabilitats de la AMAC, realitzar la formació de l’alumnat d’Instituts d’Educació Secundària (IES) de segon cicle de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional, de les zones situades en el veïnatge dels emplaçaments de les centrals nuclears i El Cabril. 
Per a això s’estan desenvolupant aquestes set jornades en les quals el personal del CSN explica les funcions i competències d’aquest organisme. Així mateix, es realitza una visita al centre d’informació del CSN a Madrid. 

Informació sobre el CSN

La visita de cadascun d’aquests instituts al Consell de Seguretat Nuclear inclou tres presentacions. En concret, la primera és a càrrec del personal de l’Àrea de Relacions Institucionals del Gabinet Tècnic de la Presidència (GTP) que els dona informació sobre la missió, funció i organització del CSN.

En una segona presentació, que realitzen tècnics de la Direcció Tècnica de Seguretat Nuclear, se’ls informa sobre l’organització i activitats d’aquesta direcció tècnica. I en la tercera, realitzada per tècnics de la Direcció Tècnica de Protecció Radiològica, d’igual forma, se’ls explica tot el relatiu a l’organització i activitats d’aquesta direcció tècnica.

Després d’aquestes tres presentacions, realitzen una visita al Centre de l’Informació del CSN guiada per personal de l’Àrea de Publicacions del GTP.

La jornada es desenvolupa entre les 10 i les 14 h i en finalitzar aquesta activitat tots els assistents realitzen una enquesta.

Fins al moment han participat en les jornades: l’IES Castella Vetula, per la zona de Garoña (Burgos); l’IES Zurbarán i el IEA Augustóbriga, tots dos de Navalmoral de la Mata, per la zona de la zona de Almaraz (Càceres); l’IES Flix i l’IES Julio Antonio de Mora d’Ebre, per la zona d’Ascó (Tarragona); l’IES Antoni Ballester de Mont Roig del Camp, per la zona de Vandellós; l’IES Ferran III d’Aiora, per la zona de Cofrents (València); i IES Duc de Rivas, per la zona de Hornachuelos (Còrdova).

Estan pendents les pròximes visites de l’IES Don Joan Manuel de Cifuentes (Guadalajara) i l’IES Berenguer d’Entença de L’Hospitalet de l’Infant (Vandellós), per les zones de Zorita-Trillo i Vandellós, el 30 de març.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*