AVA-Asaja i ramaders acusen Compromís de “provocar per sectarisme ideològic el sacrifici de 6.000 caps de bestiar braus i la fi dels bous a al carrer”

Una de las tradicionales entràs de vaquillas de Cheste. tc.c

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i l’Associació de Ramaders de Bous a l’Carrer de la Comunitat Valenciana acusen Compromís -la formació política que dirigeix la Conselleria d’Agricultura- de “pretendre provocar, per sectarisme ideològic i fonamentalisme animalista, el sacrifici de 6.000 caps de bestiar braus i la fi de les celebracions dels bous a al carrer”.

“Les principals associacions representatives de el sector valencià de toro de lídia responen amb incomprensió i estupor a l’exclusió d’aquest col·lectiu que en l’últim moment ha introduït Compromís a les ajudes autonòmiques destinades als sectors agrícoles i ramaders afectats pel Covid-19. Tant és així que el sector anuncia mobilitzacions, quan la crisi sanitària ho permeti, a les portes de la conselleria d’Agricultura i dels que rebutgin donar suport als ramaders en aquesta dramàtica situació “.

La suspensió dels bous a al carrer ‘decretada en l’estat d’alarma està deixant als ramaders sense el 99% dels seus ingressos anuals, mentre que es mantenen els costos d’alimentació i suport dels animals. Segons estimacions d’ambdues organitzacions, les pèrdues que les explotacions valencianes poden arribar aquest any se situen en 84 milions d’euros, mentre que l’impacte total derivat de el tancament de les celebracions puja a 300 milions.

El president d’AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, afirma que “la posició sectària, ideològica i amb mala fe que està exhibint Compromís a aquest sector ramader se suma a l’estratègia malintencionada de no fer prou davant els creixents danys que ocasiona la superpoblació de fauna salvatge sobre l’agricultura valenciana. La Conselleria d’Agricultura i Compromís en particular ha de dir obertament si està amb els agricultors i ramaders o està contra ells, perquè això últim és el que sembla. L’administració basada en l’objectivitat i la ciència, sense deixar-se influenciar electoralment per sectors radicals i allunyats de la realitat agrària, és el que diferencia els països que funcionen a Europa dels que no”.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Ramaders de Bous a l’Carrer de la Comunitat Valenciana, Daniel Machancoses, subratlla que “el corrent més intransigent de Compromís està amenaçant a el sector valencià de toro de lídia amb la desaparició en un breu espai de temps . Si bé és cert que és de les conselleries de Justícia i Cultura de les que depèn que els festejos de bous a al carrer ‘perdurin, és la conselleria d’Agricultura la que té la competència i la responsabilitat de vetllar per la sanitat animal. Si ens exclou dels ajuts per ideologia, per què no li importa la ideologia quan es tracta de posar traves al sanejament dels toros o quan ens cobra els impostos?”.

El sector compta amb un total de 133 explotacions a la Comunitat Valenciana (80 a la província de Castelló, 38 a València i 15 a Alacant), a més de 25 centres de concentració de toros de lídia, que eleven el nombre de caps de bestiar braus a prop de 10.000. Algunes explotacions acumulen una trajectòria de més de 150 anys d’antiguitat, el que els ha permès aconseguir una selecció genètica idònia per a l’exercici dels bous a al carrer ‘.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*