AVA-Asaja reclama al Govern mesures urgents que compensen la pujada del 30% dels costos

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) se suma a la seua organització nacional ASAJA per a reclamar al Govern la posada en marxa de mesures fiscals urgents que alleugen els increments dels costos de producció, els quals resulten inviables i posen contra les cordes la rendibilitat de la majoria de produccions agropecuàries.
Segons reconeix el Ministeri d’Agricultura en el seu últim informe ‘Índexs de preus pagats pels agricultors’, els costos de producció s’han disparat un 29,42% en un any, incrementant en cinc punts la pujada interanual registrada en el mes anterior. Els inputs que més s’han encarit són: l’energia (+86%, tant l’electricitat (+161%) com els carburants (+44%), matisant que l’estudi no comptabilitza el cost del gasoil agrícola situat en màxims històrics de 1,4 euros per litre), els fertilitzants (+86%, sent els nitrogenats els que més pugen amb +146%), els pinsos per a alimentació animal (+23%, amb els pinsos per a porcí al capdavant amb +26,6%) i els productes fitosanitaris (+18%).
El Ministeri d’Agricultura, en la seua un altre informe ‘Índexs de preus percebuts agraris’, admet que la gran majoria d’agricultors i ramaders no han pogut repercutir aqueixa escalada històrica dels costos de producció en les cotitzacions que han rebut en l’últim any, perquè l’evolució general dels preus tan sols s’ha elevat un 18%, pràcticament la meitat de l’augment de les despeses. Fins i tot en el cas dels cítrics, el cultiu majoritari en la Comunitat Valenciana, el Ministeri conclou que és l’únic producte agrari que ha experimentat una baixada dels preus a peu de camp (-28,5% de mitjana). Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*