Beatriz Gascó, diputada d’Podem, visita les pedanies de Requena on s’instal·laran les noves depuradores

La diputada en Cortes Valenciana aporta información sobre el desarrollo de las obras.
La diputada en Cortes Valenciana aporta información sobre el desarrollo de las obras.

Post també disponible en: Castellano

La diputada en Cortes Valenciana aporta información sobre el desarrollo de las obras.
La diputada en Corts Valenciana aporta informació sobre el desenvolupament de les obres.

Divendres passat, Beatriz Gascó Verdier, diputada d’Podem a les Corts Valencianes i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Agricultura i Món Rural, va visitar algunes de les aldees de Requena en què estan projectades les noves depuradores d’aigües residuals.

La visita es va efectuar a instància de Podem Rqueba ja que aquesta formació ha estat responsable de la reactivació del procés de la instal·lació de les depuradores, quan en el 2017 va aconseguir que s’inclogués en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana.

Acompanyada de la tècnica municipal i dos regidors, la diputada va poder examinar alguns dels punts d’abocaments d’aigües residuals sense tractar, que s’aboquen directament al terreny o al riu, constatant la infracció i greu dany mediambiental que s’està ocasionant.

“Agraïm la visita d’Gascó, que a més ens ha aportat informació sobre l’estat actual del projecte. Esperem així també poder ‘tranquil·litzar’ a alguns grups polítics que havien manifestat la seva incredulitat sobre l’execució de les depuradores “al·lega Juan García Escrivá, regidor de Podem a Requena.

La EPSAR (Entitat de Sanejament d’Aigua de la Generalitat Valenciana) és l’encarregada de la construcció de les depuradores. Actualment s’estan redactant els projectes de construcció per a 20 pedanies, amb les que totes les nostres aldees disposarien de depuració d’aigües residuals i que, segons els estudis previs efectuats, es podrien agrupar en 17 instal·lacions, en les que es preveu, en la majoria elles, sistemes extensius de tractament, mitjançant la combinació d’aiguamolls artificials.

Es preveu que es disposi d’un esborrany dels projectes constructius al mes de desembre. Un cop validats per l’Ajuntament, l’EPSAR redactarà el projecte definitiu. A partir de llavors, la finalització de les obres, podran trigar uns dos anys.

“Desitjaríem que aquest procés fos més curt, però són els temps que marca l’Administració i res més es pot fer. Estarem vigilants que es compleixin els terminis, perquè així Requena pugui complir la llei mediambiental europea com més aviat millor, evitar sancions i per descomptat, el dany mediambiental que s’està produint des de fa massa temps “al·lega Juan García Escrivá.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*