Benaguasil presenta al Consell de la Generalitat Valenciana 13 propostes d’inversió per al municipi

Post també disponible en: Castellano

El document remés a la Direcció Territorial de Presidència recull inversions necessàries en matèria de sostenibilitat, infraestructures, aigua, educació, sanitat, mobilitat i benestar social

L’Ajuntament de Benaguasil ha remés en el dia de hui un document amb 13 propostes d’inversions després de la petició de la Generalitat Valenciana de conéixer les necessitats de cada Govern Municipal.

Entre les propostes plantejades es contempla la finalització de la CV-50, l’execució d’obres pluvials per a evitar la inundabilitat en la zona baixa del municipi, l’ampliació dels col·lectors des de Benaguasil fins a la depuradora situada en el municipi de la Pobla de Vallbona, la posada en marxa del transport comarcal amb servei d’autobusos que connecte Benaguasil amb l’Hospital de Llíria i amb València o la reducció de freqüència de pas en la Línia 2 d’FGV entre València i Llíria.

Se sol·licita també al Consell de la Generalitat Valenciana la implantació del servei de pediatria i obstetrícia a l’Hospital de Llíria i obres de condicionament del Centre de Salut de Benaguasil per a albergar el servei de rehabilitació que actualment es troba en el futur Centre de Dia.

En matèria d’inversions sostenibles, se sol·licita a la Generalitat Valenciana que dins del seu àmbit competencial es duguen a terme inversions en la superfície del Parc Natural del Túria, en camins rurals del citat parc, així com la creació d’una zona d’esplai i aula ambiental en l’àrea recreativa de la Fenosa, una zona de gran potencial la gestió del qual recau en la Conselleria de Medi Ambient.

El document remés a la Direcció Territorial del Consell també recull inversions per al condicionament i rehabilitació de la Antiga Estació de Dalt, l’ampliació del Centre Esportiu Hidrotermal, així com la posada en marxa d’un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes a Benaguasil.

Per a l’alcalde Ximo Segarra, “les qüestions que com a Govern Municipal plantegem a la Generalitat Valenciana són propostes que venim reclamant des de fa diversos anys tant en les reunions amb diferents representants autonòmics com en Les Corts Valencianes i esperem que algunes d’elles puguen fer-se realitat. Per als ajuntaments, és fonamental que l’administració autonòmica amb competències en la matèria i amb un pressupost anual de més de 27.000 milions d’euros realitze tots els esforços possibles per a atendre les necessitats de cada localitat amb un objectiu clar, continuar avançant. A Benaguasil hi ha qüestions claus a les quals no renunciarem com per exemple la finalització de la CV-50, el transport comarcal o la posada en marxa del servei d’obstetrícia i pediatria a l’Hospital de Llíria”.

Des de l’Ajuntament de Benaguasil també s’apunta a la possibilitat de dur a terme algunes d’aquestes inversions a través dels Fons Next Generation de la UE.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*