Benaguasil presenta el projecte que transformarà l’Antiga Estació de Dalt en el nou Fòrum Cultural i de Senyals d’Identitat

Post també disponible en: Castellano

L’actuació abordarà l’execució de les obres d’adequació, regeneració i rehabilitació urbana de les antigues instal·lacions ferroviàries de Renfe i el seu entorn.

El projecte s’emmarca en el Pla *Conviure i també inclou la creació d’una zona infantil.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca ha assistit hui al costat de l’alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra a l’acte de presentació del projecte que transformarà l’Antiga Estació de Dalt en el nou Fòrum Cultural, d’Oci i de Senyals d’Identitat.
L’actuació que, compta amb una subvenció de 454.986 euros del Pla Conviure de la Vicepresidència Segona, suposa d’una banda la rehabilitació arquitectònica i energètica de l’antic edifici de l’estació ferroviària per a poder destinar-ho a un ús públic polivalent de caràcter sociocultural, i per un altre s’actuarà en la zona verda, fomentant la sostenibilitat ambiental en la gestió de les aigües pluvials mitjançant l’ús de sistemes urbans de drenatge sostenible. 
Per a aconseguir tot això, les diferents actuacions es realitzaran sota els estàndards ambientals d’eficiència energètica i sostenibilitat, incorporant igualment els requeriments quant a accessibilitat i inclusivitat.
L’alcalde de Benaguasil li ha agraït a Illueca la “aportació de la Vicepresidència a aquest projecte i la sensibilitat que va tindre des del primer moment cap a aquest projecte tan necessari i nou que servirà per a integrar el poble”.
Per la seua part el vicepresident ha destacat la importància d’aquesta actuació que “serà molt positiva per a la població” i que permetrà la regeneració d’una zona per a convertir-la en “un espai més habitable, amable, amb zones verdes i àrees infantils”. Una intervenció que es combina amb la rehabilitació de l’antiga estació que “contribuirà a restaurar el nostre patrimoni històric, posant-lo al servei de la ciutadania i promocionant la cultura”.
Les obres compten amb un pressupost que aconseguirà els 6000.000 euros per a dotar la zona de nous espais infantils, nou mobiliari urbà i reformar íntegrament l’edifici.

En aquesta visita, el vicepresident segon ha estat acompanyat pel director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, i pels regidors de la corporació municipal.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*