Búnquer, de Faràndula Teatre, s’emporta l’ovació del públic en l’obertura de la XXV Mostra de teatre no professional de Xest

Post també disponible en: Castellano

Ahir, diumenge 6 de novembre, va arrancar una edició especial de la Mostra de teatre no professional de Xest, que enguany compleix 25 anys. L’acte es va obrir a les 19.00 en el Teatre Liceu amb l’estrena de l’obra de teatre Búnquer, a càrrec de l’Associació Cultural Faràndula Teatre. Després de la representació es va obrir una exposició commemorativa de la trajectòria dels grups de teatre locals durant els 25 anys de Mostra a Xest.

“És un plaer veure aquest teatre ple per a celebrar el XXV aniversari de la Mostra de Teatre No Professional de Xest. Al llarg d’aquests 25 anys, aquest esdeveniment s’ha consolidat en el calendari cultural de la població convertint-se en referent a la Comunitat Valenciana i en tota Espanya. Des de la regidoria de Cultura hem preparat aquesta edició amb molt d’afecte, amb l’ajuda imprescindible de les companyies de teatre local Faràndula, Berkana, Plateatro i Al Compàs”, declarava la regidora, Mª Ángeles Llorente, demanant un aplaudiment per a les persones que integren les associacions teatrals del municipi.

Segons va explicar Llorente, aquesta edició comptarà amb un programa especial en la qual es representaran sis obres de teatre a càrrec de companyies guanyadores en edicions anteriors de la Mostra de Xest, a més de l’actuació de dues dels grups de teatre local: Faràndula Teatre i Al Compàs Musicals. La Mostra finalitzarà l’11 de desembre amb la projecció del documental Xest, terra de teatre en una gala de celebració del 25é Aniversari que estarà conduïda per la companyia Cashalada. 

Paral·lelament a la celebració d’aquest esdeveniment cultural, el teatre Liceu acull l’exposició “25 anys de Mostra”, a càrrec de les associacions teatrals chestanas Faràndula, Berkana, Plateatro i Al Compàs. Aquesta exposició es va obrir al públic ahir en l’hall del Teatre Liceu i es podrà visitar tots els dies en què hi haja representació de Mostra. La regidora va dedicar unes paraules d’agraïment a tots els grups locals pel treball que han realitzat muntant l’exposició. “També gràcies a Gala Rosa, encarregada del vestuari de tota l’exposició”, apuntava Llorente.

D’altra banda, el 19 de novembre se celebrarà una Trobada de Teatre Juvenil en el Centre de Formació de Persones Adultes. Aquesta activitat, organitzada per la Federació Valenciana de Teatre Amateur en col·laboració amb la regidoria de Cutlura, congregarà a grups de teatre de tota la Comunitat Valenciana. “Gràcies a la Federació pel suport que ens ha prestat tots aquests anys i per celebrar amb nosaltres els 25 anys de Mostra realitzant la Trobada de Teatre Jove a Xest”, manifestava la regidora.

Estrena de Búnquer
Faràndula Teatre, sota la direcció del chestano Aarón Sánchez Mañez, va oferir el muntatge escènic Búnquer, una obra de creació pròpia que és el resultat del laboratori d’investigació sobre el concepte de ‘conflicte’ iniciat per l’Associació Cultural Faràndula Teatre al setembre de 2020. “Germinar una peça teatral a partir d’un laboratori suposa un repte per a tot l’equip. En primer lloc perquè es parteix del més absolut buit, en segon lloc perquè existeix un espai segur de creació, en tercer lloc perquè l’intèrpret és creador i, finalment, perquè l’error no existeix”, explicava la regidora. 

Al juliol de 2021 va concloure el laboratori escènic i va sorgir la dramatúrgia de Búnquer -a càrrec de Aarón Sánchez Máñez-, que és la peça que es va estrenar ahir, 6 de novembre. “Búnquer parla sobre els conflictes personals utilitzant un llenguatge escènic contemporani, combinant diferents modalitats teatrals i creant un espai d’alliberament”, explicava Llorente abans que donara principi l’actuació.

La representació va posar a tot el pati de butaques en peus, amb una emotiva ovació del públic per als i les intèrprets locals.

L’acte es va tancar amb una àgape per a totes les persones assistents, oferit per la Fundació cajacheste, entitat a la qual Llorente va agrair la seua implicació amb la programació cultural municipal.

Pròximes representacions · XXV Mostra de Teatre
Diumenge, 13 de novembre:
Romeo i Julieta, de la companyia Aula de Teatre Clàssic de la Universitat d’Alacant
Dissabte, 19 de novembre:
Tornar a veure’t, de la companyia Paraskenia Teatre 
Diumenge, 27 de novembre:
Mil Albes, de l’Associació Cultural El Barracó
Dissabte i diumenge, 3 i 4 de desembre:
Hui no em puc alçar, de la companyia Al Compàs
Dissabte, 10 de desembre:
Shala Kabula, de l’Associació Cultural Musicals 3C
Diumenge, 11 de desembre · Acte de clausura:
Projecció de Xest, terra de teatre

Totes les actuacions seran a les 19.00 en el teatre Liceu. La venda anticipada d’entrades estarà disponible en els quioscos de la localitat i en la web agendacheste.com.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*