Bunyol instal·la 22 senyals de rutes escolars segures per a reduir el trànsit de vehicles i potenciar hàbits de vida saludables entre els xiquets

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol, a través de la Regidoria d’Educació, ja ha col·locat 22 senyals en diferents zones de la població indicatives de les rutes escolars. Aquests senyals estan distribuïts en les diferents zones de pas que ja s’utilitzen habitualment pels escolars i famílies per a assistir als centres educatius de la localitat. 
Els senyals tenen forma de llapis, en el panell superior contenen la silueta d’una xiqueta i un xiquet amb motxilla caminant cap al col·legi sobre un pas de zebra, un senyal indicant la direcció de la ruta i la inscripció “Camí Escolar Segur”. Aquest projecte s’emmarca dins de la mobilitat sostenible. 
A partir de la seua col·locació des de la Regidoria es posarà en marxa una campanya d’informació entre la comunitat educativa per al foment de la utilització d’aquestes rutes caminant, buscant així fórmules adequades entre alumnat, famílies i professorat per a reduir en la mesura que siga possible el trànsit de vehicles que cada dia accedeixen als voltants dels centres educatius. Es pretén que utilitzen aquests punts senyalitzats com a punts de trobada o referència.
Carles Xerri, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Bunyol, diu: “Som conscients que el projecte ha d’anar arrancant a poc a poc i anar de menys a més però la col·locació dels senyals com a primer pas és una primera acció important per a, a partir d’ací, pensar entre tots fórmules que promoguen el desplaçament als col·legis caminant, amb l’objectiu que, en la mesura que siga possible, l’alumnat guanye autonomia i puga desplaçar-se al seu col·legi al costat d’uns altres dels seus companys i companyes acompanyats per algun adult de manera que puga anar reduint-se l’exagerada assistència de vehicles diària als centres educatius i a més fomentar hàbits saludables entre la població escolar”. 
L’edil del ram confirma que aquest projecte acaba d’arrancar. Assegura: “En aquests moments estem en converses amb la Mancomunitat perquè amb els seus agents escolars mediambientals difonguen una gran campanya social i educativa per a potenciar aquests camins”. Aquest projecte ja s’ha implantat en altres municipis i ciutats com València, on està sent tot un èxit.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*