Cap de setmana amb un complet programa de festes a Xest

Post també disponible en: Castellano

Les Festes de Juliol de Xest van arribar al seu equador el passat cap de setmana amb la programació de quatre activitats per a tots els públics en les quals la música i el teatre van ser els protagonistes.

Concert a càrrec de Bibrass d’Or

L’agrupació local de metall greu Bibrass d’Or va ser l’encarregada d’obrir el programa el divendres, 16 de juliol, amb un concert a l’aire lliure al carrer Pérez Galdós. Com és habitual, el component còmic va marcar la seua actuació i van aconseguir implicar el públic des de la primera cançó. Life is life, Soldadito Mariner, Sweet Child O’Mine, o Vorejant el sol van ser alguns dels temes populars que van interpretar i que el públic havia d’anar endevinant en un joc plantejat pel grup musical.

Teatre per a xiquets i xiquetes

El dissabte al matí, la carpa del parc de la Lomiquia va acollir l’espectacle familiar “Xou Moscón”, protagonitzat per un peculiar mosquit que es va guanyar al públic amb els divertits números del seu circ, a càrrec d’eixelebrats personatges.

Teatre en cases chestanas

A la vesprada, tres cases de la localitat van albergar obres de teatre breu a càrrec de les companyies Ardits Teatre, Ángela Bermúdez i Consuelo Blanco Piscinas amb les peces Les aragoneses, Jo no puc oblidar-la i Les banyistes sincronitzades, respectivament. Les actuacions es van repetir el diumenge a la vesprada, sumant així un total de quatre passes en tot el cap de setmana, dos el dissabte i dos el diumenge.

“A l’hora de seleccionar els muntatges hem tingut en compte que les seues temàtiques s’integraren en el lloc en el qual s’anaven a realitzar, així que hem comptat amb peces costumistes a les quals el marc d’una casa els ha donat un valor afegit. A més, cal destacar la qualitat de les obres, que han sigut premiades en reconeguts concursos de teatre, i la professionalitat dels i les artistes”, explicava el regidor de Festes, Raúl Mota. “Tenim molta il·lusió en què el Cheste Inusual millore any rere any i s’aferme com a festival; en aquesta segona edició de teatre en cases la resposta ha tornat a ser molt bona, amb els aforaments complets i estem molt satisfets. D’altra banda, ens agradaria molt comptar en les pròximes edicions amb més cases senyorials en les quals poder programar espectacles. L’únic requisit és que siguen cases que conserven l’estètica dels segles XIX o XX i que compten amb un espai gran en el qual poder realitzar les actuacions”. 

Concert de Gisela

El fermall d’or del programa de festes el va posar la cantant Gisela, amb un concert en la plaça II República titulat Concert Kids en el qual van sonar cançons infantils i de pel·lícules Disney. Amb un muntatge espectacular de músics i ballarins, Gisela va fer ballar i cantar al públic en més d’una ocasió i es va emportar una ovació en finalitzar cada tema.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*