Catarroja acull una exposició fotogràfica en la qual els residus s’integren en la naturalesa

Post també disponible en: Castellano

L’obra “Paisatges del futur”, de la valenciana Vicenta Casañ, forma part de les accions de conscienciació ambiental dutes a terme per la regidoria de Desenvolupament Sostenible, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Catarroja

La regidoria de Desenvolupament Sostenible, Emergència climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Catarroja acull l’exposició fotogràfica “Paisatges del futur” de la valenciana Vicenta Casañ, en la qual es componen paisatges creats a manera de collage, plasmant un concepte de futur en el qual els residus s’integren en la naturalesa formant part del seu paisatge, que d’una manera estètica i natural amaguen una crua realitat. 

L’exposició, que forma part de les accions de conscienciació ambiental que duu a terme la regidoria, està composta per huit obres fotogràfiques de gran format que representen aquells objectes quotidians que ens van fer feliços i ens van servir en algun moment i ara ja no volem, no ens serveixen i els rebutgem, conformant així els nostres paisatges quotidians. “Visualment m’interessa aqueixa muntanya d’objectes inservibles, aqueix cementeri d’emocions, ple de vivències silenciades”, ha afirmat Vicenta Casañ.

En paraules de la seua autora, aquest projecte està basat en conceptes efímers, en relacions i afectes passats, en vides sentides. S’aprofundeix en la capacitat de construir i destruir que té l’ésser humà. 

“En aquest intens procés creatiu, descontextualizo les imatges, creant a manera de collage, una nova realitat, component escultures en el paper, que al seu torn se situen en paisatges quotidians, carregats de bellesa i de vida”, ha destacat Casañ. D’aquesta manera es crea una tensió en la persona espectadora que li fa reflexionar si allò que està veient és real, i cap a on es dirigeix la nostra consciència respecte als residus que es generen. “Es remou el fem emocional. Tot això sobre paisatges de naturalesa, cels blaus i imatges carregades de poètica”.

Nou format de presentació

Aquesta exposició ha sigut produïda per a l’Ajuntament de Catarroja i adaptada a una nova forma de presentació com és un espai públic. D’aquesta manera, l’obra ix a la trobada de les persones, ix de la galeria, del museu, a la trobada de les persones, buscant així la seua reacció i la seua reflexió.

Dos de les fotografies s’han creat expressament per a aquesta exposició. En elles es mostren ocells migradors, com són els flamencs, en el seu viatge pels camps d’arròs de Catarroja. L’obra, que recorrerà diversos espais a l’aire lliure del municipi fins a finals d’any, pot ser visitada durant tot el mes de juliol al Palau de Vivanco de Catarroja.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*