CEAR i l’Ajuntament de Buñol organitzen tallers per a joves dins de l’Escola de Músiques del Món al Parc de Sant Lluís i el Planell

Post també disponible en: Castellano

Els tallers són gratuïts i estan enfocats a persones majors de 12 anys. L’objectiu és afavorir la convivència intercultural i desenvolupar estratègies de prevenció del racisme i la xenofòbia.

CEAR PV i l’Ajuntament de Buñol, a través de les Regidories de Benestar Social i Polítiques Inclusives, juntament amb la Regidoria de Joventut, reinicien l’Escola de Músiques del Món de Bunyol, (ESMUMBU). El projecte té com a objectiu general establir en el municipi un espai que facilite el coneixement i reconeixement de diverses cultures per a promoure la seua inclusió.
La música, com l’art en general serveixen com a eines; els grups humans i/o pobles han desenvolupat expressions, individuals i col·lectives, semblants a través de la veu, la paraula, el cos i materials del seu entorn, donant com a resultat la poesia, el cant, la dansa, el teatre, la música, l’artesania, la pintura, l’escultura, l’arquitectura.
Aquest projecte està emmarcat en la línia d’activitats de sensibilització – també anomenada educació per al desenvolupament o educació per a la ciutadania global- de CEAR, que té entre els seus objectius “afavorir la convivència intercultural i desenvolupar estratègies de prevenció del racisme i la xenofòbia” (objectiu general, OG4, de l’Estratègia d’Educació per al desenvolupament de CEAR).
En aquesta edició de ESMUMBU, es comptarà amb la participació com a docents dels artistes: Ray Sandoval – Arizona – Estats Units (guitarra), Gabriela Castillo- Argentina (veu), Faty Dembel – el Senegal (djembé), Diego Lema – l’Equador (flauta zampoña), Zahid Mohamed – Pakistan (rabab); el taller sobre tbal ho impartiran membres de Zemmur (Associació de sahrauís de València).
Carles Xerri, regidor de Benestar Social i Polítiques Inclusives confirma que aquests tallers són gratuïts, i que estan enfocats a persones de totes les edats, a partir de 12 anys. Les sessions de l’escola es desenvoluparan des de l’1 fins al 22 de juliol a Buñol; el 25 de juliol se celebrarà un concert final amb les persones participant en els tallers. Les sessions formatives són els dimarts, dijous i dissabtes de 19 a 20.30h.
Juan Luis Pallás, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Buñol, ha mostrat la seua satisfacció per poder treballar conjuntament amb altres regidories i més en aquesta mena d’iniciatives. “Per això, anime a la participació de tota la població en aquestes jornades per a poder conéixer de prop *diiferentes cultures, instruments i aprendre d’elles. Amb la ESMUMBU mesclem integració, participació, diversitat cultural i creixement personal”, va finalitzar l’edil de Joventut bunyolense.
Els tallers de guitarra i djembé; de rabab i tabal i l’assaig conjunt, es realitzaran al Parc de Sant Lluís; els de flauta zampoña i cant en el Planell. Seran tallers teòrics. L’assaig conjunt es realitzarà també en el paratge del Parc de Sant Lluís. El concert final comptarà amb els participants en els tallers i els artistes, interpretant una peça col·lectiva dirigida per l’artista Rei Sandoval.
Per a obtindre més informació pot dir-se a CEAR, al telèfon 963162477, o enviar un mail a cearpv@cear.es (indicant Assumpte Esmumbu), o també cridar a l’Ajuntament de Bunyol. El període d’inscripció està obert fins al 22 de juny. Han d’emplenar el formulari íntegre. 
En aquesta web també s’ofereix més informació:

El formulari d’inscripció necessari per a poder acudir als tallers és:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeecVjpbT3Eg6rNLmeqXkxXVKOaVZuDLC4yM5qhYyBliG_jgw/viewform

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*