Çi̇msa posa en funcionament la planta d’energia solar de Bunyol, amb una inversió de 4,2 milions d’euros

Post també disponible en: Castellano

Çimsa, la marca global del Grup Sabancı, ha anunciat la posada en marxa dins del termini acordat de la planta d’energia solar de Bunyol (València), amb una inversió de 4,2 milions d’euros.

La planta, que cobrirà aproximadament el 18 per cent de les necessitats energètiques de la fàbrica de Çimsa a Bunyol, es va realitzar mitjançant un projecte clau en mà amb ID Energy Group.

La planta, amb onze mil panells solars, cobreix una superfície de cent mil metres quadrats, la grandària de catorze camps de futbol.

Çimsa, la marca global del Grup Sabancı, ha invertit 4,2 milions d’euros en la posada en marxa de la planta d’energia per a la seua fàbrica de ciment blanc de València, Espanya. A la cerimònia van assistir el Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco Coll; l’Alcaldessa de Bunyol, Virgínia Sanz Ferrus; S. Gral Qualitat Ambiental, José Vicente Miro Bayarri; el Director General de Çimsa, Umut Zenar; el Director General Adjunt de Màrqueting i Vendes de Ciment Blanc de Çimsa i el Director General de Çimsa España, Onur Yazgan; el CEO de ID Energy Group, Benito Puebla i alts executius de totes dues companyies.

Dissenyada com un projecte clau en mà per ID Energy Group i amb una potència instal·lada de 7,2 MW, la planta d’energia solar produirà aproximadament 12 GWh d’electricitat a l’any. L’energia produïda en aquesta planta, que compta amb onze mil panells solars en una àrea de cent mil metres quadrats, que equivalen a la grandària de catorze camps de futbol, serà utilitzada per Çimsa Ciments. La inversió de la planta d’energia solar cobrirà aproximadament el 18 per cent de les necessitats energètiques de la fàbrica de València. La quantitat d’energia renovable produïda (12 GWh/any) equivaldrà a 3.000 tones d’emissions de CO₂ a l’any. Aquest és el primer projecte de ID Energy Group de PPA com IPP a Espanya.

Com un dels principals actors mundials del ciment blanc després de l’adquisició de la fàbrica de Bunyol en 2021 i posant l’accent que un de cada dos productes venuts a Espanya és de la marca Çimsa, el Director General de Çimsa, Umut Zenar, va afirmar en el seu discurs en la cerimònia:
“Com Çimsa, la marca global del Grup Sabancı, hui estem recollint els fruits d’una important inversió que realitzem amb ID Energy Group a la nostra fàbrica de Bunyol a la ciutat de València. En el marc de la nostra visió de fer negocis a nivell global, en Çimsa ens enfoquem a minimitzar l’impacte ambiental augmentant les nostres iniciatives en el camp de l’eficiència energètica i les energies renovables no sols a Turquia sinó també en les nostres activitats a l’estranger. En data de hui, el nostre ús d’energia renovable en totes les nostres fàbriques ha aconseguit al 54 per cent. La planta d’energia solar que inaugurem hui és un exemple concret d’aquests esforços. La quantitat d’energia renovable produïda en aquesta planta (12 GWh/any), equivaldrà a la necessitat d’energia de 3.600 habitatges. Gràcies a eixa inversió, optimitzem els nostres processos de negoci i assumim la responsabilitat d’un futur sostenible amb pràctiques respectuoses amb el medi ambient”.

Per part seua, Benito Puebla, Director General de ID Energy Group, va assenyalar:

“Un dels assoliments més importants d’aquest projecte ha sigut la creació d’ocupació a Bunyol, que hem tingut clar des de l’inici del projecte. Ara, amb la planta en ple funcionament, continuarem generant ocupació estable i de qualitat a més d’una energia neta i renovable, mentre fomentem el creixement econòmic i social a la regió. En veure hui aquesta magnífica instal·lació puc dir amb orgull que hem aconseguit amb escreix el nostre objectiu. Aquest impacte positiu en l’ocupació és un testimoniatge del nostre compromís amb el desenvolupament local. A més de la creació d’ocupació directa, hem treballat estretament amb contractes locals. Proveïdors i subcontractistes que han participat en la construcció d’aquesta planta són empreses de la regió. Això no sols ha enfortit l’economia local, sinó que també ha permés el desenvolupament de capacitats i competències dins de les nostres pròpies comunitats. La col·laboració amb aquestes empreses ha sigut fonamental per a l’èxit d’aquest projecte, i estem agraïts per la seua professionalitat i dedicació. La nostra planta fotovoltaica és un exemple de com la innovació i la sostenibilitat poden anar de bracet. Amb una capacitat de 7.2 megavats, aquesta planta proporcionarà energia neta, reduint les emissions de CO₂ en més de 3000 tones anuals. Aquests beneficis ambientals són crucials en la nostra lluita contra el canvi climàtic i en la nostra missió de promoure un futur més verd i sostenible”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*