COLECTIVA27, l’associació artística i cultural de Cortes de Pallàs, mostra el seu treball “De Meraki a Olympe” a València

Post també disponible en: Castellano

Aquesta associació artística i cultural formada per un grup de dones de diferents disciplines artístiques recala en la capital valenciana amb la intenció de mostrar el treball realitzat des del seu inici a Cortes de Pallars en 2021 fins ara.

El dimecres, 1 de març, a les 18 hores es realitza la presentació de C27 a la sala Ca Revolta de València. El pròxim dia 9 de març a les 17,30 s’inaugura a València la proposta cultural de C27, “De Meraki a Olympe”. Aquesta exposició reflecteix el treball realitzat durant aquest temps amb una recopilació de les obres exposades en els municipis que s’han incorporat a la xarxa creada per C27 i algunes obres noves, creades ex profeso per a aquesta exposició, que condensen el treball realitzat.

Aprofitant l’ocasió per a acostar la COLECTIVA27 al centre urbà de la capital i, acompanyades per a la inauguració dels diferents alcaldes de les localitats en les quals s’ha exposat, aquesta retrospectiva serveix de llançadora per a tancar el nostre primer any d’associació i obrir l’horitzó a un 2023 ple de propostes artístiques i culturals, tenint com a objectiu principal, acostar l’art contemporani als pobles de la nostra comunitat. Està en el nostre ADN artístic i social, exposar, intercanviar i actuar amb les artistes locals, en espais diversos amb art compromés i sobretot, amb dones creatives i obertes. És la nostra intenció arribar a aqueixos espais culturals i omplir-los d’art.

“De Meraki a Olympe” comptarà amb una performance inaugural de Rosa Marín i Kita Pardo, totes dues artistes de la nostra col·lectiva, “Somnis Trencats”, tractant el tema de la violència vicària. A la Sala d’Exposicions de la Biblioteca Patraix-Azorín, es podran veure les obres tèxtils de Mayte Navarro Golf, els olis intimistes de Hope Campos, la naturalesa contemporània d’Ana Tomás, les obres de plàstics termofundidos de Tania Ansio, la particular visió del paisatge d’Inma Peiró, la naturalesa encapsulada de Kita Pardo, el conceptualisme de Tham Casany o la ceràmica creativa de Lasimone, així com les obres de les artistes convidades dels pobles en els quals hem exposat, Rebeka Catalá, Mariona Brines, Merche Pereira, Ángela Bataller, Sonia Miñana o Maria Jesús Miravalles.

Des de COLECTIVA27, continuarem apostant perquè la creació contemporània forme part de la programació cultural en zones més desfavorides, donant pas a artistes, col·lectius i sobretot, a dones que puguen seguir el nostre exemple i fomenten l’art, en qualsevol part i condició, ja que com bé diu l’article 27 de la declaració universal dels drets humans, al qual devem el nostre nom, “Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell  resulten”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*