Continuen els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona a Xest

Charla “La evolución del corsé, la liberación de la mujer en la moda”.
Charla “La evolución del corsé, la liberación de la mujer en la moda”.

Post també disponible en: Castellano

Charla “La evolución del corsé, la liberación de la mujer en la moda”.
Charla “La evolución del corsé, la liberación de la mujer en la moda”.

Continuen a Xest els actes programats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquest dimecres 6 de març, el saló de plens va acollir la xerrada “L’evolució de la cotilla, l’alliberament de la dona a la moda”, a càrrec de la chestana Creu Sacedón, dissenyadora de la marca Zurch.

La dissenyadora va parlar sobre l’evolució de la roba de dona i, en particular, de l’eliminació de la cotilla. “Pot ser que ara ens sembli una cosa llunyana parlar de la cotilla o de la indumentària que hem vist en la xerrada. Amb aquesta xerrada hem vist com la dona estava sotmesa a l’home també a través de la roba; una roba que no li permetia tot just moure “, apunta la regidora d’Igualtat, Ainoha Albiach. “Ara és molt fàcil anar a una botiga, a un centre comercial i comprar qualsevol premsa, podem escollir què portar i què no, si volem mostrar més o menys; però no sempre ha estat així “.

Durant la xerrada es va posar en valor l’acció de dones dissenyadores de l’època que van lluitar pel canvi i l’alliberament de la dona en el món de la moda. “Van ser dones, reconegudes dissenyadores de la seva època, les que van impulsar el canvi fins a l’actualitat i van alliberar a la dona de la cotilla, aquest instrument de tortura, per poder dur avui el que ens vingui de gust”, apunta Albiach.

Ahir, a les 15 hores, va tenir lloc el dinar en commemoració del dia 8 de març, que es realitzarà a l’Ateneu, amb el posterior reconeixement a dones chestanas. Les activitats es perllongaran durant tot el mes; així, el 8 de març, han sortit autobusos per assistir a la manifestació a València i es posarà en marxa l’acció reivindicativa “Jo consum Igualtat”, que consistirà en el repartiment de bosses de pa en els forns de la localitat amb la inscripció de dit lema.

Dissabte, 9 de març, tindrà lloc la III Marató Esportiva Femenina i es realitzarà una exhibició de batuka i aeròbic. El 21 de març, a les 18 hores al teatre Liceu, es projectarà el treball audiovisual de l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES Ricardo Marín: “Visibilitzant a la dona pintora i artista”; i el divendres 22 de març serà el torn del curtmetratge “IV” (Cuatro), de Teo Vallet, i del monòleg “Mari Palante”. Totes dues activitats es faran al teatre Liceu a partir de les 19:30 hores.

Els actes acabaran amb la representació de l’obra “El contracte”, el diumenge 31 de març, a les 19 hores, al saló de Plens.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*