CSIF adverteix el tancament de la planta de preingressos de l’Hospital de la Ribera amb Urgències saturades i reclama planificació

Post també disponible en: Castellano

El sindicat lamenta que la direcció decidís tancar-la durant dos dies tot i la pressió hospitalària

El sindicat CSIF avisa que la planta de preingressos de l’hospital de la Ribera ha estat tancada entre el 24 i el 26 de desembre malgrat la pressió hospitalària i de la saturació a Urgències. La central sindical lamenta la “desorganització i improvisació” i reclama més planificació i reforços de personal.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que des de fa mesos la “la Direcció d’Infermeria utilitzeu a el personal de la planta central o de preingressos, quan la tanquen, per a altres plantes”. Aquesta circumstància es produeix malgrat que “d’aquesta manera sobrecarreguen el servei d’Urgències”. El sindicat ha insistit que romangui oberta aquesta planta.

CSIF recalca que, malgrat les advertències, del context de pandèmia i de les dades a l’alça, “la Direcció decideix tancar la planta de preingressos el 24 de desembre i enviar als treballadors a cobrir incidències en la resta de l’hospital. Això va comportar un increment de la pressió a Urgències, ja que els pacients quedaven ingressats als boxs d’l’esmentat servei d’Urgències al no disposar de la planta de preingressos “.

El sindicat continua explicant que “el 26 a la nit van haver de tornar a obrir la planta davant el caire que estaven prenent els esdeveniments”. Aquests fets es produeixen en un context en què “als treballadors de la planta central els van denegar els dies lliures als que tenien dret amb l’excusa que a l’estar oberta la planta faltava personal. Després, en una nova improvisació, van adoptar la mesura alegal que estigueran en els seus domicilis però que en qualsevol moment podrien ser requerits per acudir al seu lloc de treball “.

CSIF reclama “planificació i organització” en el departament de salut i reforços urgents de personal per atendre les necessitats hospitalàries. El sindicat avisa de la situació que pateixen professionals d’infermeria, TCAEs o zeladors per l’escassetat de recursos i “improvisació”. A més, insisteix en l’obertura constant de la planta de preingressos davant la situació actual de pandèmia.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*