CSIF avisa de les dificultats en admissió d’Urgències de l’hospital de la Ribera i del risc de caiguda en entrar en llitera

Post també disponible en: Castellano

El sindicat alerta del perill en la rampa d’accés, els problemes d’acústica i males condicions per a treballadors

El sindicat CSIF alerta de les dificultats en l’atenció a usuaris en admissió d’Urgències de l’hospital de la Ribera, un espai pel qual poden passar fins a 400 pacients diàriament. La central sindical explica que la pèssima acústica en la zona del taulell impedeix escoltar l’usuari si no eleva molt la veu, o que la rampa d’accés des de l’exterior té un elevat pendent, la qual cosa augmenta el risc de caiguda. A més, alerta de la precarietat en els llocs de descans del personal.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que la zona d’admissió compta amb un nou espai envidrat, sense climatització pròpia i sense protecció per a evitar que enlluerne la il·luminació exterior. A aquestes circumstàncies se suma la pèssima acústica en el taulell, la qual cosa impedeix “escoltar el pacient si no crida”. A més, “el lloc de treball on es troben els ordinadors, impressores, telèfons, resulta excessivament reduït”. A tot això s’uneix “la col·locació, en la zona de descans d’aquest personal, de taquilles de treballadors aliens a admissió, amb l’amuntegament que suposa”.

El sindicat alerta del greu problema que ha suscitat el disseny de “la rampa d’accés de pacients des de l’exterior, ja que és curta i amb massa pendent. Aquest fet obliga a aplicar una força elevada per a pujar la cadira o la llitera, amb el perill que suposa per a treballador i pacient”. En aquest sentit la central sindical recorda que “ja s’han produït diverses caigudes”.

El sindicato recalca que “la reforma acometida en el servicio de Urgencias a principios de año no ha servido para subsanar las deficiencias que existían, sino que más bien las ha empeorado”. En esta línea pone como ejemplo “la nueva y reducida sala de descanso de celadores, sin aperturas al exterior”. Esto ocasionó que se produjeran elevadas temperaturas en su interior en verano y provocará, previsiblemente, que en invierno pasen frío estos trabajadores. A todo ello se añade el incremento del riesgo de contagio de covid por la carencia de una mínima ventilación.

CSIF denuncia “el empeoramiento de las condiciones laborales de profesionales celadores y personal de admisión en el servicio de Urgencias” y exige a Gerencia del departamento de salud de la Ribera que aborde con rapidez esta cuestión para aportar soluciones.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*