CSIF avisa de “pràctiques coactives” en el departament de salut de la Ribera en obstaculitzar “el dret a la conciliació”

Logotipo del sindicat CSI-F.
Logotipo del sindicat CSI-F.

Post també disponible en: Castellano

El sindicat adverteix de la “indefensió” que pateixen professionals que han sol·licitat una adaptació de la duració i distribució de la seua jornada de treball

El sindicat CSIF avisa de “pràctiques coactives” que “generen indefensió dels professionals” en el departament de salut de la Ribera. La central sindical fa aquest advertiment davant la decisió de Direcció de dilatar la resposta a les peticions d’adaptació d’horaris de llocs de treball i de convocar als afectats a reunions amb Recursos Humans. CSIF insta Direcció a complir amb els drets laborals.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera que tant la Direcció del departament de salut com a Conselleria de Sanitat “obstaculitzen el dret a la conciliació laboral del col·lectiu de treballadors laborals de la Ribera”. En aquest sentit, lamenta que “han esperat a poques hores que finalitze el termini màxim de 30 dies per a respondre des de la seua sol·licitud que marca l’article 34.8 de l’Estatut de Treballadors”.
El sindicat recorda que els professionals laborals, en virtut del citat Estatut, “tenen dret a sol·licitar les adaptacions de la duració i distribució de la jornada de treball, en l’ordenació del temps de treball i en la forma de prestació”. En aquest concepte queda inclosa “la prestació del seu treball a distància per a fer efectiu el seu dret a la conciliació de la vida laboral i familiars”.
CSIF, recalca que en lloc d’acceptar aquestes peticions a les quals tenen dret, la Direcció del departament “ha dilatat deliberadament el procés fins a quasi els 30 dies amb la finalitat de dissuadir al personal laboral del seu dret a la conciliació”. A més, en lloc de contestar directament, ha citat als sol·licitants a una reunió amb Recursos Humans, en una actuació que “pot ser considerada coactiva i que genera gran indefensió al professional”.
El sindicat explica que aquesta dilació ja ha tingut efectes negatius entre el col·lectiu, perquè “professionals que van sol·licitar una adaptació a principis de setembre han vist com, davant la falta de resposta de Direcció del departament, han hagut de buscar alternatives d’última hora per a poder atendre els seus familiars. Aquest fet ha provocat trastorns i un estrés innecessari”. 
CSIF subratlla la importància de la conciliació i la possibilitat dels professionals d’acollir-se a aquest dret. En aquest sentit considera que pràctiques com dilatar la resposta d’acceptació o de comunicar propostes alternatives que possibiliten la conciliació suposen, de fet, “una coacció”, que s’agreuja més amb les reunions a porta tancada a les quals han convocat al personal sol·licitant.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*