CSIF denuncia que Gerència del departament de salut de la Ribera “rebutja les peticions de conciliació de treballadores”

Post també disponible en: Castellano

El sindicat sol·licita una reunió urgent amb Conselleria de Sanitat perquè explique per què nega aquest dret al personal laboral a extingir que el va demanar al setembre

El sindicat CSIF denuncia que Gerència del departament de salut de la Ribera “ha rebutjat totes les peticions de conciliació sol·licitades el mes de setembre i que van ser plantejades per treballadors laborals, sobretot dones. La central sindical ha sol·licitat una reunió urgent amb Conselleria per a exigir explicacions”.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els professionals que van tramitar aquesta petició “ho van fer a l’empara de l’article 34.8 de l’Estatut dels Treballadors, que regula el dret a la sol·licitud de l’adaptació i distribució de la jornada de treball”. 
El sindicat lamenta que, malgrat tractar-se d’un dret especificat, “la direcció del centre va convocar a les persones afectades a poques hores que vencera el termini màxim estipulat en la norma (30 dies) per a, en teoria, iniciar un període de consultes que en la pràctica no va ser tal. L’únic motiu de la convocatòria va consistir a negar la petició de cada treballador”.
CSIF recalca que “els delegats del sindicat que van assistir a aquestes vistes a requeriment dels propis treballadors van poder comprovar la poca consistència dels arguments esgrimits per a denegar les peticions de conciliació”. 
La central sindical recalca que aquesta circumstància ha portat a CSIF a demanar una reunió urgent amb el cap de servei de Negociació Col·lectiva, Retribucions i Condicions de Treball de Conselleria de Sanitat Universal amb la finalitat que “ens informe dels motius que han provocat la denegació de les mesures de conciliació familiar sol·licitades per personal laboral a extingir”.
El sindicat ja va advertir a principis de mes de “pràctiques coactives” que “generen indefensió dels professionals” en el departament de salut de la Ribera. Ho va fer davant la decisió de Gerència de dilatar la resposta a les peticions d’adaptació d’horaris de llocs de treball i de convocar als afectats a reunions amb Recursos Humans. 
El sindicat subratllava llavors que “en lloc d’acceptar aquestes peticions a les quals tenen dret, la direcció del departament ha dilatat deliberadament el procés fins a quasi els 30 dies amb la finalitat de dissuadir al personal laboral del seu dret a la conciliació”. A més, en comptes de contestar directament, va citar als sol·licitants a una reunió amb Recursos Humans, en una actuació que “pot ser considerada coactiva i que genera gran indefensió al professional”.
CSIF lamenta que ara Gerència haja anat més enllà en rebutjar totes les peticions. El sindicat recorda la importància de la conciliació i la possibilitat dels professionals d’acollir-se a aquesta opció. Precisament perquè es respecte aqueix dret ha sol·licitat la reunió amb el cap de servei de Negociació Col·lectiva, Retribucions i Condicions de Treball de Conselleria de Sanitat Universal.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*