CSIF urgeix a reforçar amb més personal el departament de Manises i avisa de la saturació que pateix atenció primària

Post també disponible en: Castellano

El sindicat assenyala que els facultatius realitzen 60 consultes diàries i els taulells els atén la meitat de plantilla

El sindicat CSIF reclama a Conselleria de Sanitat i a la direcció del departament de salut de Manises un reforç de personal en els centres d’atenció primària i a l’hospital, que incloga mèdics, professionals d’infermeria, TCAEs i zeladors. La central sindical avisa que la falta de cobertura de baixes i substitucions i l’acumulació de casos covid provoca que facultatius estiguen atenent 60 pacients al dia.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la situació arriba fins al punt que molts professionals estan treballant de manera contínua de huit del matí a les 20 hores, ja que enllacen sense descans el seu torn de treball amb la vacunació en els pavellons davant la falta de reforços.
El sindicat assenyala que la sobrecàrrega laboral afecta al conjunt de professionals, des d’atenció en taulells fins a consultes. En aquesta línia explica que en els centres de salut de Buñol o Cheste han passat de sis metges en plantilla a quedar-se amb dues per la falta de contractes de personal per a cobrir torns de vacances o baixes. Aquest fet també repercuteix a Godelleta, amb únicament un facultatiu, o al centre d’especialitats d’Aldaia, que ha arribat a comptar solament amb dues infermeres.
La central sindical apunta que aqueixa manca de personal es reprodueix en els taulells d’atenció a l’usuari, ja que consultoris com el del Xipreret, a Manises, s’ha quedat amb un professional dels tres que atenen; el centre de salut de Chiva, amb dues de tres; o el propi centre de salut de Manises, amb tres de sis. En tots els casos, a més de l’atenció personal també realitzen la telefònica més altres qüestions que sorgisquen.
El sindicat CSIF recalca que la falta de personal, amb especial incidència en aquesta època vacacional i davant la cinquena ona de la pandèmia, provoca una pèrdua de la qualitat assistencial a l’usuari perquè a més de la saturació existent i els consegüents retards, també pateix el tancament de consultoris. Mentre que habitualment els d’Alborache i Macastre estan oberts, a l’estiu cada setmana atén un dels dos, alternativament. Per part seua, el centre d’especialitats de Mislata també va romandre tancat 12 dies a principi de mes, fins que es va reobrir però amb una dotació de personal insuficient.
La central sindical urgeix a la contractació de més professionals en el departament per a reforçar l’hospital i els equips d’atenció primària i per a poder dur a terme la vacunació. CSIF lamenta, d’altra banda, que Conselleria de Sanitat no conteste als escrits que se li dirigeixen i que haja deixat passar ja huit mesos sense nomenar comissionat en aquest departament de salut.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*