Cultura i Agricultura acorden la rehabilitació conjunta del pont de Castielfabib

Post també disponible en: Castellano

Vicente Barrera i José Luis Aguirre firmen un conveni de col·laboració per a recuperar este monument medieval com a paradigma de reactivació de les comarques d’interior.

A més de vertebrar la trama històrica de camins i vies pecuàries, l’actuació contribuirà a generar interés turístic en la zona.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, han firmat un conveni de col·laboració institucional entre les dos conselleries per a dur a terme la rehabilitació conjunta del pont medieval del Barrioso, al municipi de Castielfabib.

Vicente Barrera ha assenyalat que es tracta d’un projecte “que feia més de vint anys que estava parat” i que ara s’activa amb este acord i amb la qual cosa dona resposta a una “reivindicació no solament de Castielfabib sinó de tot el seu entorn”.

El vicepresident ha afirmat que amb este projecte el Consell “complix amb la seua responsabilitat de donar suport a la recuperació i reactivació de les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana” a través, en este cas, de la dinamització “del turisme rural”.

En este sentit, ha destacat l’aposta del Govern Valencià per “la recuperació del nostre patrimoni així com de les vies pecuàries”, com ocorre en el cas del pont del Barrioso, “que donen origen a tanta història i a tanta riquesa que hem de conservar i recuperar”.

Per la seua part, José Luis Aguirre, ha afirmat que este Consell “quan es compromet a una cosa la complix”, i ha incidit en el fet que esta rehabilitació és un exemple de “col·laboració institucional, que, a més de vertebrar la trama històrica de camins i vies pecuàries, pot suposar un punt d’atractiu turístic que, juntament amb altres elements arquitectònics i paisatgístics d’esta Cultura i Agricultura acorden la rehabilitació conjunta del pont de Castielfabib.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*