Detenen dues persones per deu delictes de furt i un delicte de robatori amb violència a persones d’avançada edat a Requena i Bunyol

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil de Bunyol, en el marc del Pla Major de Seguretat dels nostres Majors, ha detingut dues persones per deu delictes de furt i un delicte de robatori amb violència i intimidació a persones d’avançada edat.

«Des del dia 10 de gener de 2019 va rebre la primera denúncia en el Lloc de la Guàrdia Civil de Bunyol en què una dona denunciava un furt pel conegut” mètode de l’abraçada “i en denúncies posteriors que s’han anat rebent, es va poder detectar que tots eren comesos presumiblement per la mateixa persona, una dona d’uns 30 anys de nacionalitat romanesa », segons han informat des de la Comandància de la Guàrdia Civil de València.

Per tot l’exposat anteriorment, es va iniciar l’operació RINAMO per part dels agents de la Guàrdia Civil de Bunyol amb la col·laboració de la Policia Local de dita localitat a fi de poder identificar i detenir l’autor o autors dels fets.

«Tots aquests robatoris van causar una gran alarma social, ja que totes les víctimes eren persones majors de molt avançada edat a què ha estat fàcil robar-los amb aquest mètode joies i diners», segons les mateixes fonts.

«Els suposats autors reconeixien en vehicle les diferents localitats on tenien previst actuar, buscant un objectiu clar, una persona d’avançada edat, amb lentitud o dificultar en els seus moviments i en les proximitats dels llocs que aquestes persones freqüenten (entrada o sortida de supermercats , centres de dia, residències gent gran, centres de salut …) ».

Un cop conegut el fet es van establir dispositius en coordinació amb el Cos de Policia local de Bunyol per efectuar patrulles a peu i vigilàncies exhaustives pel nucli urbà per a la possible identificació i detenció dels autors dels fets, ja que es disposava d’informació del vehicle en què habitualment es cometien aquests fets.

Aquests serveis de prevenció van donar el seu fruit el passat dia 22 de febrer quan agents en servei del Cos de Policia Local de Bunyol van localitzar i van seguir al vehicle, podent finalment bloquejar-i detenir als seus ocupants quan acabaven de cometre un furt a un ancià de la residència de Bunyol. Sent immediatament recolzats pels agents de la Guàrdia Civil d’aquesta localitat.

«Un cop detinguts i efectuat un registre superficial, es troba diners en efectiu, trobant els dos bitllets de 50 euros que acaben de sostreure a la seva última víctima», com han explicat des de la Guàrdia Civil.

Els detinguts, un home i una dona de nacionalitat romanesa de 35 i 36 anys, van ser traslladats a dependències del Lloc de la Guàrdia Civil de Bunyol on s’han instruït les diligències, sent-li imputats els següents fets delictius: un delicte de robatori amb violència i intimidació a la localitat de Bunyol, 6 delictes de furt a la localitat de Bunyol, tres delictes de furt a la localitat de Sant Antoni de Requena i un delicte de furt a la localitat de Requena.

Se’ls ha intervingut el vehicle que utilitzaven per efectuar els robatoris i 330 euros en metàl·lic. Les diligències instruïdes han estat lliurades al jutjat d’Instrucció número 4 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*