El 25% dels amos de parcel·les brutes a Riba-roja les neta per a evitar multes de fins a 3.000 euros que preveu l’ordenança

El 25% de los dueños de parcelas sucias en Riba-roja las limpia para evitar multas de hasta 3.000 euros que prevé la ordenanza.
El 25% de los dueños de parcelas sucias en Riba-roja las limpia para evitar multas de hasta 3.000 euros que prevé la ordenanza.

Post també disponible en: Castellano

El 25% de los dueños de parcelas sucias en Riba-roja las limpia para evitar multas de hasta 3.000 euros que prevé la ordenanza.
El 25% dels amos de parcel·les brutes a Riba-roja les neta per a evitar multes de fins a 3.000 euros que preveu l’ordenança.

L’ajuntament va obrir un expedient a 1.700 propietaris

Prop d’un 25% dels propietaris de parcel·les expedientats per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per conservar-los brutes i abandonades durant mesos els han netejat i arreglat amb l’objectiu d’evitar multes de fins a 3.000 euros que preveu l’actual ordenança sobre neteja i tancament-tanca de terrenys i solars ubicats en el terme municipal.

Fins al moment al voltant de 400 de les 1.700 parcel·les detectades han realitzat les tasques contingudes en la notificació de l’Ajuntament de Riba-roja en la que se’ls instava a netejar i mantindre en perfecte estat de conservació les seues propietats amb l’objectiu principal d’evitar incendis en època estival i, a més, per a protegir el medi ambient i salvaguardar la salubritat i higiene de les esmentades zones.

L’ordenança rubricada pel ple municipal a l’abril d’enguany regula sancions de fins a 3.000 euros per a tots els propietaris de terrenys i sòl que mantinguen les seues parcel·les en estat patent de brutícia i sense tancar, la qual cosa provoca la caiguda i el llançament massiu de vegades de residus orgànics, paper, plàstics i productes i elements inflamables.

Al llarg de les últimes s’han intensificat les labors de neteja en bona part de les propietats expedientades per l’ajuntament i està previst que este número augmente notablement en les pròximes setmanes per part dels seus propietaris per a eludir les sancions econòmiques previstes en la citada. No cal oblidar, a més, la situació d’algunes parcel·les o solars privats pròxims a les àrees i zones forestals, la qual cosa agreuja considerablement les conseqüències en cas d’incendi.

Un informe tècnic d’enginyeria forestal ha sigut l’artífex per a localitzar la majoria de les parcel·les que presenten en l’actualitat diverses deficiències i anomalies quant a brutícia i mala herba en el seu interior gràcies a la zonificació de les àrees prioritàries d’actuació en matèria de prevenció d’incendis escomés en el terme municipal de Riba-roja de Túria en el que s’establixen diferents graus d’intensitat en funció del risc davant d’un possible incendi.

Les àrees pròximes a algunes àrees residencials com els Pous, Gallipont, Masia de Traver, València la Vella així com altres com Porxinos o els Carassols són algunes de què presenten actualment major volum d’incidències quant a falta de cures de neteja i tanca dels terrenys i solars, per la qual cosa el consistori està actuant amb major vigilància i supervisió per a evitar situacions de risc d’incendi.

El regidor de Medi Ambient, Josep Angel Hernández, ha subratllat la necessitat de «concienciar als propietaris de parcel·les perquè les mantinguen en bon estat de conservació per a evitar un increment del perill en cas d’incendi ja que han de saber que no sols es tracta d’un terreny privat sinó que este pot tindre transcendència sobre l’entorn natural que compartim tots els veïns i, per això, s’han d’extremar totes les precaucions per a disposar d’una bona qualitat de vida».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*