L’Ajuntament de Loriguilla exigeix el restabliment de l’servei mèdic presencial al municipi

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde Sergio Alfaro trasllada a la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària la necessitat de recuperar el servei d’atenció primària en el consultori mèdic

L’alcalde de Loriguilla, Sergio Alfaro, s’ha reunit amb la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, per traslladar-li la necessitat que actualment presenta el municipi de recuperar el servei d’atenció primària de la seva consultori mèdic, ja que és un dret que li ha estat retallat a causa de la pandèmia i que és de vital importància restablir com més aviat millor.

Loriguilla és l’únic municipi de la comarca Camp de Túria que no ha disposat de personal mèdic diari durant la pandèmia, ja que el servei va ser transferit a Riba-roja de Túria. Això va provocar una falta d’atenció sanitària que va deixar als veïns i veïnes del municipi i de la urbanització La Reva sense el servei mèdic que precisaven.

Així mateix, l’Ajuntament de Loriguilla ha denunciat les constants pèrdues de professionals sanitaris, tancaments, reducció d’horaris i serveis, que han patit tots els centres auxiliars dependents de el Departament de Sanitat de Manises. També ha recalcat la injustícia que actualment està vivint la seva ciutadania, ja que mereix tenir una qualitat sanitària òptima.

A dia d’avui, i gràcies a l’esforç de la Corporació, el centre auxiliar de Loriguilla ofereix atenció mèdica dos dies a la setmana per a analítiques, control de anticoagulats i consultes d’infermeria. A més, s’ha reforçat el protocol anti COVID-19 i s’han incrementat les tasques de neteja al centre.

No obstant això, tot això no és suficient, de manera que l’Ajuntament ha sol·licitat la tornada de el servei d’atenció primària i ha exigit recuperar també el servei de pediatria dels divendres que es va perdre setmanes abans de l’inici de l’estat d’alarma.

Per a l’alcalde de Loriguilla, Sergio Alfaro, és “primordial que es restableixi l’activitat de l’servei mèdic i que l’atenció sanitària primària es presti en el municipi”. A més, el primer edil ha agraït la visita de la secretària autonòmica i l’ha qualificat com “molt productiva”, ja que Concha Andrés ha pogut observar de primera mà els problemes reals als quals ha de fer front Loriguilla pel que fa a sanitat. Així mateix, s’ha mostrat optimista perquè aquesta situació millori com més aviat millor.

El regidor de Sanitat, Carlos Rodado, que també ha acompanyat la secretària autonòmica en la seva visita a Loriguilla, ha destacat que des de l’Ajuntament “hem estat en contacte diàriament amb els responsables sanitaris en l’àmbit comarcal, de la Mancomunitat de Camp de Túria i de l’Àrea de Manises “. “Ara, a més, tenim el suport incondicional de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per millorar la situació sanitària a Loriguilla i restablir els serveis perduts a causa de la pandèmia de la COVID-19”, ha afegit.

Así bien, la secretaria autonómica ha dejado constancia de su paso por Loriguilla firmando en el libro de Honor del Ayuntamiento y, además, ha recibido un obsequio como recuerdo por parte del alcalde, Sergio Cervera.
En el encuentro también han estado presentes el concejal de Bienestar Comunitario, Pueblo Viejo, Patrimonio y Agricultura, Manuel Cervera; la concejala de Fiestas y Bienestar Social, Sara Elisabeth Navarro; y el comisionado del Departamento de Manises, César Antón.

Així bé, la secretària autonòmica ha deixat constància del seu pas per Loriguilla signant en el llibre d’Honor de l’Ajuntament i, a més, ha rebut un obsequi com a record per part de l’alcalde, Sergio Cervera.
En la trobada també han estat presents el regidor de Benestar Comunitari, Poble Vell, Patrimoni i Agricultura, Manuel Cervera; la regidora de Festes i Benestar Social, Sara Elisabeth Navarro; i el comissionat de el Departament de Manises, César Antón.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*