El CD Bunyol mostra el seu malestar i desacord amb la decisió de la Federació de dirimir l’ascens a Tercera Divisió amb una «promoció exprés»

Post també disponible en: Castellano

La Junta Directiva de el Club Esportiu Bunyol ha enviat una carta la presidenta de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, en la qual mostren el seu malestar i desacord amb la proposta d’una “promoció express” per a l’ascens a Tercera Divisió.

Segons expliquen des del CD Bunyol, “en nom d’assegurar la màxima transparència informativa amb els nostres seguidors i aficionats, desitgem transcriure en les següents línies el contingut íntegre de la carta enviada el president de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana a finals de la setmana passada:

A l’Excel·lentíssim President de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana

Molt senyor nostre,

A la vista del seu Comunicat Oficial de el passat 13 de maig en el qual s’anuncia, per unanimitat, l’acord de la Junta Directiva de la disputa d’una promoció d’ascens a Tercera Divisió «en format exprés», el Club Esportiu Bunyol desitja manifestar el següent:

En el seu comunicat de 20 de març de 2020, vostès van establir que qualsevol actuació que anés a portar-se a terme en el futbol valencià estaria basada en tres pilars: la salut, l’economia i la justícia de la competició.

– Pel que fa a la salut, aquest és el principal i essencial pilar d’aquell comunicat, per la qual cosa creiem que vostès no són veritablement conscients de la problemàtica que implica el retorn als entrenaments grupals i de camp en una categoria totalment amateur com la nostra.

Els nostres jugadors i cos tècnic tenen tots els seus activitats laborals alienes a el futbol; activitats laborals que, en molts casos, impliquen un contacte diari amb un elevat nombre de persones alienes a club. Això implica que, en el cas de reiniciar-se els entrenaments, els jugadors haurien d’anar a entrenar amb els seus companys després d’haver mantingut durant tot el dia un elevat contacte social. Això no passa en el futbol professional, el quals mantenen una menor i reduïda exposició social.

Com pensa solucionar això la Federació? Ens van a proporcionar tests suficients per a dur a terme a tota la plantilla abans de cada entrenament? Aquesta seria l’única forma que podria reduir en gran mesura el risc de contagi entre companys, però mai totalment.

I és que, hi ha una cosa molt important que creiem que no s’està valorant adequadament: què passa si un dels nostres jugadors o tècnics es contagia en els entrenaments? Qui es va a fer responsable de les conseqüències personals i econòmiques que es puguin derivar d’aquest contagi? Ens va a proporcionar la Federació algun tipus d’assegurança per a aquestes situacions? Què passa amb les famílies dels futbolistes i de les persones de risc que conviuen amb ells?

¿I què passa amb la neteja i desinfecció de les instal·lacions i de l’material després de cada entrenament? Ens va a proporcionar la Federació protocols i material adequat per dur a terme aquestes tasques?

Tot això sense oblidar que la instal·lacions que utilitza el nostre club són municipals, de manera que ni tan sols sabem si se’ns permetrà utilitzar-les o en quines condicions i terminis podrem fer-ho.

Per al Club Esportiu Bunyol, l’únic important és la salut dels seus jugadors, cos tècnic i familiars, pel que no permetrà que aquests tornin als entrenaments grupals llevat que des de la Federació se’ns ofereixin tots els mitjans necessaris per assegurar un risc zero de contagi en aquests entrenaments.

– Pel que fa a l’economia, com vostès bé saben, jugar una promoció d’ascens a Tercera Divisió en condicions normals suposa una injecció econòmica molt important per a un club de Preferent, fonamentalment per taquilla, però també per altres ingressos accessoris com marxandatge, restauració, drets de ràdio / televisió, patrocinadors puntuals, …

No obstant això, en una promoció exprés jugada a porta tancada tots aquests ingressos desapareixen, per la qual cosa no és que desaparegui el benefici econòmic per al club, sinó que a més ens causaria unes pèrdues addicionals que caldria sumar a la ja de per si malmesa economia que tenim actualment a causa de l’coronavirus.

En aquest sentit, ens va a compensar la Federació per tots aquests ingressos que no anem a poder obtenir en cas de jugar una promoció exprés?

Per descomptat, el Club Esportiu Bunyol no posarà en risc la seua economia per jugar una promoció que, en lloc de reportar un benefici econòmic, li reporti pèrdues addicionals.

– I finalment, pel que fa a la justícia de la competició, considerem absolutament injust haver de jugar-nos la feina, esforç i sacrifici de tota la temporada en un únic partit, a porta tancada, en un camp desconegut i amb uns jugadors i cos tècnic que, ni física ni psicològicament, es van a trobar degudament preparats.

En el nostre cas, s’ha disputat més d’un 75% de la temporada. Amb aquest volum de partits jugats és més que evident que la classificació reflecteix fidelment quins han estat els millors equips de la competició.

Considera la Federació que és just que uns jugadors totalment amateurs, que porten més de dos mesos sense poder trepitjar un terreny de joc, hagin de jugar-se, en aquesta situació d’angoixa vital, tot l’esforç, treball i sacrifici de la temporada a un partit únic? De debò és això justícia esportiva?

I és que, si el que es pretén és la justícia esportiva, què passa amb els equips que s’han quedat a molt pocs punts dels llocs de promoció? No hi ha justícia esportiva per a ells acabant de disputar les jornades que resten perquè puguin lluitar per entrar en promoció? O només es busca la justícia per a uns pocs per por a possibles represàlies?

Si la Federació realment busca la justícia de la competició, és totalment incomprensible que es pretenguin atorgar els ascensos d’acord amb una promoció a partit únic totalment adulterada per les circumstàncies que ens envolten.

En definitiva, basant tot el que s’ha exposat en línies anteriors, el Club Esportiu Bunyol es mostra totalment en contra de la celebració d’una «promoció exprés» aprovada per la Junta Directiva d’aquesta Federació, decisió que posa en perill la salut dels esportistes, cos tècnic i familiars, l’economia dels clubs, així com la fallida del principi de justícia esportiva, reservant-se el dret a renunciar a participar-hi a menys que se’ns ofereixin protocols i mitjans suficients per poder tornar als entrenaments amb un risc zero de contagi per als nostres jugadors i cos tècnic i que a més, se’ns compensi econòmicament pels ingressos que deixaríem d’obtenir en aquesta «promoció exprés».

Tot això, sense exceptuar el fet que el nostre club es reserva la potestat per prendre les accions legals oportunes en cas que consideri vulnerats els seus drets i / o els dels seus jugadors i cos tècnic.

Sense altre particular,

La Junta Directiva de el Club Esportiu Bunyol

A més de tot l’exposat en la missiva acabada d’exposar, considerem que hi ha també una altra sèrie de factors que perjudiquen greument els interessos del nostre club:

Ja no és només que el sistema d’eliminatòria a partit únic sigui totalment injust, sinó que a més es pretén dur a terme sense pròrroga, passant directament de el temps reglamentari als penals, el que augmenta encara més la aleatorietat de l’resultat.

El Club Esportiu Bunyol no obté cap benefici esportiu en aquesta «promoció exprés» per haver estat campió de grup, a diferència del que succeeix en les promocions d’ascens a Segona ia Segona B, on els campions de grup sí que tenen certs avantatges en les promocions d’ascens que es disputaran (per exemple, en cas d’empat avança l’equip amb major puntuació en la lliga regular).

Aquesta «promoció exprés» hipoteca totalment la temporada següent del nostre club a nivell esportiu, ja que quan acabi la mateixa (segurament la segona quinzena de juliol), totes les plantilles tant de Preferent com de Tercera Divisió estaran ja confeccionades, de manera que la consecució de jugadors per al nostre equip es veurà enormement dificultada, independentment de la categoria en la qual finalment anem a jugar.

En definitiva, volem que tothom sigui conscient de la delicada situació en què ens situa la Federació amb l’aprovació d’una «promoció exprés» en unes condicions que perjudiquen enormement els interessos del nostre club.

No obstant això, també volem deixar molt clar que, en el cas que finalment ens veiem en condicions d’afrontar aquesta «promoció exprés», us assegurem que no hi haurà un millor equip que el nostre per afrontar la mateixa. Els nostres jugadors i cos tècnic han demostrat ser els millors en la competició regular, i que ningú tingui cap dubte que també van a demostrar ser els millors en qualsevol promoció que haguem de fer front.

Ara més que mai, tots junts.

Anem Bunyol! “, Tal com han finalitzat des del club blanc.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*