El Centre de Formació de Persones Adultes de Xest celebra el 8M amb el seu tradicional certamen literari

Post també disponible en: Castellano

Dilluns passat, 7 de març, el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) va celebrar el Dia Internacional de la Dona amb el lliurament de premis del seu ja tradicional concurs literari, amb dues categories: microrelat i micro-poesia.

L’acte es va obrir amb una benvinguda per part del director de l’escola, Ángel García Verduch, i de la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente Cortés, els qui van posar en valor la importància de continuar lluitant per la igualtat en tots els àmbits. Abans de donar a conéixer a les guanyadores del concurs, Llorente va nomenar a totes les persones participants en el concurs i els va fer lliurament d’un diploma, un poema imprés i un obsequi. 

“Enguany hem comptat amb 37 participants, més que mai, i a més, durant aquestes setmanes hem estat treballant sobre dones de la generació del 27, com María Zambrano o Josefina de la Torre, coetànies d’autors com Lorca, Cernuda o Alberti, que també van crear grans obres i que han estat a l’ombra durant molt de temps”, apuntava García. “Hem imprés alguns dels poemes d’autores de la generació del 27 perquè totes les persones que visitaren el nostre centre pogueren llegir-los i també a l’entrada i l’eixida de les classes s’han pogut escoltar cançons de la cantant i compositora Sheila Blanco, qui ha posat música a molts dels poemes d’aquestes dones”.

En la modalitat de microrelats, la guanyadora va ser Mª Paz Mengod Lluch, amb la seua obra 8 de març; mentre que Rogelia Jiménez Moreno es va emportar el premi en la categoria de micro-poesia, amb Què més dona si sempre dons. Ambdues van llegir els seus treballs davant el públic congregat en la sala d’actes del CFPA i van rebre com a premi un bo cultural per a assistir gratuïtament a totes les activitats programades per l’Ajuntament en el teatre Liceu. A més, durant l’acte es va llegir un manifest amb motiu de la celebració del 8M.

“És un luxe que tantes dones al nostre poble estiguen escrivint”, manifestava la regidora. “El dia de la dona treballadora sorgeix en els seus inicis com una reivindicació de la dona per a poder accedir al món del treball fora de casa, en condicions d’igualtat amb l’home. Amb el pas del temps, també hem reivindicat que el treball de la llar correspon per igual als homes; que la cura de xiquets i ancians i tots els treballs que gratuïtament hem exercit al llarg de la història, siguen reconeguts com a treballs amb dret a remuneració i siguen assumits per igual per homes i dones. Hui, després de moltes lluites, continuem lluitant perquè el que les dones porten defensant durant anys es faça realitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*