El chivano Abraham Lacalle segueix recollint premis i nominacions en festivals internacionals amb el seu llargmetratge «Els Desitjats»

Post també disponible en: Castellano

Aquesta ambiciosa pel·lícula amb un pressupost de només 25.000 € ha rebut premis i nominacions a La Índia, Estats Units, Rússia, Regne Unit, Mèxic, Espanya i ara a Itàlia

«Els Desitjats», escrita, dirigida i produïda pel chivano Abraham Lacalle Marquina, amb tan sol un pressupost de 25.000 € aconseguits a través d’una campanya de crowdfunding i dels seus propis estalvis, ha aconseguit fer-se amb diversos guardons i nominacions en diversos festivals internacionals de cinema a països com Mèxic, l’Índia, Rússia, Regne Unit, EUA (Califòrnia) i Espanya (Santander i Barcelona) i aquest mes de setembre ha estat seleccionat en el Òstia International Film Festival (Itàlia), a més de ser projectada com a part de la programació de festival de cinema «No Vist» de Jaén.

Lacalle, que es defineix com «autodidacta i gran amant de cinema» va rodar aquest llargmetratge en 2018 compaginant el seu treball amb gairebé 50 dies de rodatge durant els caps de setmana, comptant amb un equip de 60 persones entre actors, tècnics i figurants que van estar assajant des del primer semestre del 2018 al local de la SRC «La Mútua» de Xiva, fins que va començar el seu rodatge al juny de el mateix any.

La pel·lícula explica la història de Leo, “un nen amb una desbordant imaginació que després de la guerra, viu amb Josep, el seu pare, sota el jou dels despietats Desitjats, una secta paramilitar pseudoreligiosa amb una fèrria i autoritària jerarquia que professa una religió anomenada glòria, tancant i adoctrinant als quals es mostren contraris a un internat. El seu pare s’encarregarà d’avivar la imaginació de l’petit Leo per evadir-se de el fosc i catastròfic panorama que els envolta i així mantenir-se ferms davant la secta, el Capità, capitost dels Desitjats, i els seus sequaços “.

És el primer llargmetratge realitzat per algú de Xiva, una pel·lícula d’època molt ambiciosa, amb un gran repartiment, vestuari nou i una banda sonora original. El petit Leo és Raúl Belloch, que per primera vegada es posa davant d’una càmera amb el paper de l’protagonista durant la infància. Jorge Porta, un jove estudiant de teatre interpreta Leo de gran. La protagonista femenina és Nerea Queralt, així com a propi Abraham Lacalle, que es converteix en actor per vestir-se de l’dolent de l’internat, a més de Guada Martínez, Miguel Tolosa, Álvaro Maset Senís, Yago Millán Pérez-Cejuela, Rafael González, Esther Guillem Guillem i Laura Rodríguez, entre d’altres.

Els escenaris per a aquest rodatge s’han localitzat en gran part en una alqueria de l’1600 a la localitat de Torís, així com a Chiva, l’embassament de Cortes de Pallars, al Mirador de l’Garbí (Serra), Mas de Navarrete (Terol), Villar de l’Fum i les Chorreras d’Enguídanos (Conca) i en Calp.

«Els Desitjats» està previst que es pugui veure al Teatre Astoria de Xiva al gener de 2021, tot i que s’ha paralitzat pel coronavirus, en el seu itinerari pels festivals ha destacat pel seu premi a la Millor Pel·lícula en el Euràsia International Monthly Film Festival (EIMFF), Millor Pel·lícula a Rússia, i tercera Millor Pel·lícula al Regne Unit.

Quant al Covid-19 ho permeti aquest film s’estrenarà i continuarà el seu recorregut pels festivals al llarg dels cinc continents.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*