El CIM Santa Cecília de Iàtova posa en marxa el projecte “Encuentros CIM des de casa” per a continuar amb el projecte musical i educatiu de la societat

Post també disponible en: Castellano

El Centre Instructiu musical de Iàtova està desenvolupant des de principis d’abril el projecte “Trobades CIM des de casa”, amb el qual busquen continuar amb el projecte musical de la societat i mantenir el contacte entre els seus membres amb activitats no només musicals, sinó també lúdiques i socials.

Les trobades, que es desenvolupen seguint la metodologia de les classes en línia que va iniciar en el seu Escola de Música des de finals de març, van sorgir davant la dificultat de continuar amb l’activitat habitual de la banda i de realitzar assajos físics en les pròximes setmanes i estan coordinats pel director, Juan Manuel Alarcón García, el president de la societat, Joaquín Ortiz, i per quatre dels músics de la banda, que conformen la comissió de coordinació de trobades.

El projecte té com a objectius mantenir la comunicació amb el director i entre els components de la banda i establir objectius musicals a curt, mitjà i llarg termini que permeten mantenir l’activitat musical.
A través de les xarxes socials, el canal pel qual s’informa a tota la banda, i les videoconferències, el director estableix setmanalment un calendari de trobades per cordes, en els quals tots els seus membres exposen diferents propostes de treball i material per compartir per seu posterior estudi.

Les trobades inicialment estan programats per cordes, però dins d’el projecte també es contempla les trobades intercuerdas, o invitació a entrar-hi a membres de la Junta Directiva, que també fan les seues reunions en línia.

La comissió de coordinació es reuneix en línia totes les setmanes per a la valoració de el projecte.

“Estem en la tercera setmana de trobades i l’acollida a el projecte i la participació han estat excel·lents. Hi ha una gran predisposició dels nostres músics, que han demostrat tant la seua inquietud com les seues ganes de seguir fent música “, ha apuntat al respecte el president de la societat Joaquín Ortiz, qui a més ha confirmat que a les xarxes socials del Cim Santa Cecília ja hi ha a disposició de tots els apassionats de la música alguns vídeos com el de quintet de metalls, trompa, oboè, saxo o percussió, … “totes les cordes estan en actiu i molts dels projectes sortiran a les xarxes” ha reiterat Joaquín Ortiz.

Per la seua banda, el director de la societat, Juan Manuel Alarcón, ha assenyalat que “l’adaptació social i pedagògica a les noves situacions és un repte que hem d’assumir tots i totes, però especialment les societats musicals perquè el nostre necessari i inherent esperit col·lectiu és precisament el que ara està més qüestionat “, però s’ha mostrat convençut que” més tard o d’hora tornarem a poder actuar davant el públic, però mentrestant el CIM segueix actiu “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*