El CIM “Santa Cecília” de Iàtova tanca els seus trobades digitals amb una xarrada-col·loqui amb el compositor Manuel Morales

Post també disponible en: Castellano

Amb la volta a la nova normalitat i la reactivació assajos presencials a partir del 3 de juliol, el CIM ha clausurat el seu projecte “Encuentros CIM des de casa” amb una xarrada-col·loqui amb el compositor xivano Manuel Morales.

La trobada, oberta a músics, directiva i alumnat de l’escola de música, va comptar amb una gran afluència i va ser conduït pel director de la societat, Juan Manuel Alarcón, qui va fer un recorregut per l’obra de compositor. A més, es van escoltar diversos pasdobles com “Les Arenes” o “Música i vins”, que va ser el pasdoble elegit pel CIM Santa Cecilia al Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana l’any passat, en què la banda de Yátova va obtenir el primer premi i menció d’honor. “Una magnífica versió que bé va merèixer el premi”, ha apuntat a l’respecte el compositor a l’escoltar la interpretació.

Una altra interpretació emotiva per al CIM Santa Cecília va ser l’enregistrament del pasdoble “A mi abuelo Leandro” per part de la societat l’Artística de Xiva, dirigida pel músic del CIM Miguel Pérez i com a solista el seu fill Jordi Pérez, actual director de l’Escola d’educands Miguel Pérez Ricarte del Cim Santa Cecília. Finalment s’ha escoltat “Marina Civera”, composició per encàrrec a la Fallera Major de València, i “Somieu el mar”, amb comentaris de propi compositor.

A continuació es va obrir un torn de preguntes dels assistents a l’compositor a través de les quals els assistents van poder conèixer la seva forma de compondre, dades curioses de les seues composicions i els seus nous projectes. En aquest sentit, Manuel Morales va confessar que li agradaria “compondre altres formes musicals diferents a l’pasdoble, tot i que la composició suposa un gran esforç i dedicació, moltes vegades incompatible amb el meu treball de professor al Conservatori de Requena” i va reconèixer l’orgull que suposa que seus pasdobles “formen part del repertori de bandes de tot Espanya i d’altres països”.

Manuel Morales va relatar que es va iniciar en el món de la composició quan estudiava el grau superior de música al Conservatori i que normalment compon assegut a piano, de vegades sense cap idea preconcebuda. A més, va contestar a totes les preguntes que se li van formular i la trobada va finalitzar amb un llarg aplaudiment pels assistents al compositor i aquest amb el seu agraïment a l’CIM per la invitació i pel format, en el qual s’havia sentit molt còmode.

Tant el president Joaquín Ortiz com el director Juan Manuel Alarcón estan molt agraïts amb la resposta dels músics a l’cicle de trobades virtuals, que han permès durant el confinament poder mantenir el contacte, informar en tot moment de la situació i iniciar nous projectes musicals que aviat donaran a llum amb la tornada del CIM als concerts.

El director Juan Manuel Alarcón ha assegurat que el projecte “Trobades CIM des de casa” no podia tenir millor cloenda, a càrrec de Manuel Morales, amb el qual, avança, segurament el CIM es torne a trobar molt aviat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*