El Club de Caçadors i la regidoria de Medi Ambient demanen la revisió del Pla Tècnic d’Ordenació Cinegètica del vedat de Xest

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 5 de març, el Club de Caçadors La Perdiu i la regidoria de Medi Ambient van enviar una carta dirigida a la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana en la qual se sol·licita la revisió del Pla Tècnic d’Ordenació Cinegètica (PTOC) del vedat de Cheste.

La proposta engloba l’eliminació de mesures que perjudiquen depredadors naturals del conill de muntanya, com la rabosa; i la retirada temporal d’espècies cinegètiques com la guatla, la llebre ibèrica o la tórtora europea, ja que la tendència de les captures recollides en el PTOC reflecteixen l’escassetat d’aquesta mena d’animals en el vedat.

“Esperem tindre una resposta favorable perquè el vedat es puga gestionar d’una forma més sostenible i eficient”, ha manifestat el regidor de Medi Ambient, David Pujals. “Protegir els depredadors del conill ajudarà al control de la població d’aquest animal. A més, afavorint a les poblacions de les espècies cinegètiques més minvades, perquè puguen aconseguir nivells adequats i estables, aconseguirem un impacte positiu en l’equilibri de l’ecosistema”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*