El Consell declara 15 jaciments, entre ells els de la Mont-ravana, el la Muela de Arriba, València la Vella i el Pico los Ajos, com BIC amb categoria de zona arqueològica i paleontològica

Post també disponible en: Castellano

D’aquests 15 jaciments, n’hi ha 5 a la província d’Alacant, altres 5 a la de Castelló i la resta a la de València

El Ple del Consell ha aprovat la declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) amb categoria de zona arqueològica i paleontològica de 15 jaciments de la Comunitat Valenciana. 

En concret són 14 jaciments arqueològics i un jaciment paleontològic, 5 dels quals es troben a la província d’Alacant, 5 a la de Castelló i la resta a la de València.

Es tracta de Banys de la Reina, a Calp; Illeta dels Banyets, al Campello; Illeta del Portitxol, a Xàbia; el Porquet 1, l’únic dels jaciments paleontològics, a Alacant, i la Cova de l’Or, a Beniarrés. Tots a la província d’Alacant.

A Castelló estan el jaciment del Punt del Cid, a Almenara; Puig de la Nau, a Benicarló; el jaciment fenici de Vinarragell, a Borriana; la vila romana del Benicató, a Nules, i el recinte fortificat del Torrelló, a Onda. 

Finalment, a València estan el poblat ibèric de la Mont-ravana, a la localitat de Llíria; la necròpolis ibèrica Corral de Saus, a Moixent; el poblat ibèric de la Muela de Arriba, a Requena; el jaciment arqueològic de València la Vella, a Riba-roja de Túria, i el poblat ibèric Pico de los Ajos, a Yátova i Cortes de Pallás.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*