
Post també disponible en:
Castellano
El Consorci València Interior, que gestiona els residus de 61 municipis de cinc comarques d’interior de la província de València, està desenvolupant un programa que persegueix la prevenció en la generació dels residus. Aquest ambiciósprojecte permet reduir la quantitat de residus que arriben a planta mitjançant el processat natural dels bioresidus:economia circular en estat pur.
L’èxit d’aquest programa és palpable i, per poder emprendre la formació adequada i continuar amb èxit aquest projecte, s’estan desenvolupant sessions formatives diàriament, de manera que tota persona que resideixi en algun dels 61municipis de l’CVI pugui connectar-se a aquestes reunions i rebre la formació en línia de l’equip especialitzat d’educació ambiental.
A la sessió online s’ofereix la mateixa informació que en les sessions presencials, que han deixat de celebrar-se donada la situació provocada per la COVID-19 i les restriccions plantejades per part de les institucions. Les famílies interessades a participar s’inscriuen a les xerrades informatives a través d’aquest enllaç https://forms.gle/1B1roBLbYbh7AGVj7 en quèes convida a omplir un qüestionari d’inscripció. La persona usuària rebrà un enllaç a l’correu mitjançant el qual es accedí al’Aula Virtual de el Consorci València Interior. A més, el CVI proporciona també un correu electrònic per a qualsevoldubte o informació sobre les sessions: compostaje@consorciovalenciainterior.es.
Durant la trobada virtual s’explica com compostar a casa i els beneficis de formar part d’aquest projecte. Les famíliessubscriuen un compromís amb el CVI, que els fa lliurament d’un compostador amb un codi QR per al seu habitatge. La crisi de l’COVID ha provocat també un canvi en els protocols de lliurament dels compostadors, no només en lesformacions, perquè aquesta tasca segueixi desenvolupant-se amb èxit. Així, els lliuraments de les composteras es realitzena l’aire lliure, l’equip convoca cada persona en un horari concret per evitar aglomeracions i es mantenen totes les mesureshigièniques oportunes, com l’ús de gel hidroalcohólico i l’ús obligatori de màscares per al repartiment .
Un cop les famílies es descarreguen l’APP poden rebre assessorament personalitzat per part de l’equip d’educació ambiental, registrar les aportacions de residus a la compostera i consultar els seus dubtes. En definitiva, es pretén que se sentin acompanyades en aquest procés de gestió de residus que, en la majoria dels casos, és nou per a ells. El projectecontempla la formació, el lliurament de l’compostador i l’acompanyament perquè el procés sigui un èxit. El CVI ofereixaquest servei de manera gratuïta als veïns i veïnes dels municipis consorciats i assumeix el cost de les tasques deformació, la distribució de les composteras i l’acompanyament en la gestió dels bioresidus.
Be the first to comment