El departament de salut de Requena passa des de hui dilluns la Fase 1 de desescalada

Post també disponible en: Castellano

No poden fer ús d’aquestes habilitacions persones amb símptomes o en aïllament, i s’han de respectar en tot moment les mesures d’higiene i distanciament social en qualsevol àmbit

Aquest dilluns 11 de maig els municipis de el Departament de Salut de Requena entren a la Fase 1 de la desescalada.
S’enumeren a continuació els principals canvis que suposa entrar en aquesta fase i la seva aplicació en el nostre municipi.

 • Disposicions principals:
 • Tal com indica el BOE, Es permet circular dins dels límits de el departament de salut i es permeten desplaçaments a segones residències al municipi o en municipis dins de el departament de salut de Requena.
 • A més, les franges horàries continuen vigents per fer esport a l’aire lliure, passejar i per a les sortides de majors i menors com fins ara.
 • No obstant això, aquestes franges no s’apliquen per a compres a comerços, consumicions en terrasses i reunions amb familiars i / o amics en habitatges particulars, reunions que com a màxim seran de 10 persones, excepte en el cas de persones convivents.

Pel que fa a espais públics en la nostra localitat, la biblioteca romandrà oberta només per a préstecs i devolucions. En qualsevol cas, els préstecs queden prorrogats fins al final de l’estat d’alarma per evitar aglomeracions. El seu horari d’obertura serà de 11h a 14h i de 17:00 hores a 19:00 hores.
L’Arxiu Municipal estarà disponible per efectuar Consultes mitjançant cita prèvia trucant a l’96.230 42 28.
Per la seua banda, tant museus com instal·lacions esportives i parcs Romandran tancats, per prudència, a l’espera de la avaluació de la situació.
Aquesta fase tampoc contempla l’obertura de Centre de joventut.
L’Ecoparc estarà obert per a ús d’empreses i particulars en el seu horari habitual: de dilluns a dissabte de 08:00 a 13:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores.
També es restableix el servei d’ecoparcs mòbils.

Pel que fa a el comerç local, i segons queda establert el BOE, poden obrir tots els establiments i locals comercials minoristes i activitats de serveis amb menys de 400 m2 de superfície, l’aforament serà d’un màxim d’un 30% en els locals comercials, s’haurà de brindar atenció prioritària a majors de 65 anys i els locals poden establir sistemes de recollida a l’establiment.

En l’àmbit de l’hostaleria i la restauració s’autoritza la reobertura a el públic de les terrasses d’aquests establiments, limitant-se a el 50% de les taules permeses en l’any immediatament anterior i assegurant que es manté la deguda distància física de al menys dos metres entre les taules o, si s’escau, agrupacions de taules.

S’autoritzen a més les reunions a les terrasses de fins a un màxim de deu persones per taula o agrupació de taules.
La taula o agrupació de taules que s’utilitzin per a aquest fi, hauran de ser acords a el nombre de persones, permetent que es respectin la distància mínima de seguretat interpersonal.

En la prestació de servei a les terrasses s’han de dur a terme les següents mesures d’higiene i / o prevenció:

 • a) Neteja i desinfecció de l’equipament de la terrassa.
 • b) Es prioritzarà la utilització de jocs de taula d’un sol ús.
 • c) S’ha de posar a disposició de el públic dispensadors de gels hidroalcohòlics a l’entrada de l’establiment o local.
 • d) Es fomentarà el pagament amb targeta o altres mitjans que no suposin contacte físic entre dispositius.
 • e) S’ha d’evitar l’ús de cartes d’ús comú, optant per pissarres, cartells o altres mitjans similars.
 • f) Els elements auxiliars de l’servei s’emmagatzemaran en recintes tancats i, si això no fos possible, lluny de zones de pas de clients i treballadors.
 • g) S’eliminaran productes d’autoservei i altres estris similars, prioritzant monodosi sol ús o el seu servei a altres formats a petició de client.
 • Altres disposicions d’interès són:
 • Es permet compartir el vehicle privat a un conductor i un ocupant que haurà d’anar a la part del darrere.
 • Aquesta limitació no afecta les persones que comparteixin habitatge.
 • S’obren els espais de culte amb un aforament limitat a un 30% de l’total permès.
 • S’autoritzen les sales de vetlla amb un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i 10 en espais tancats.
 • Aquesta fase no contempla l’obertura dels cementeris.

Finalment, és molt important recalcar que no poden fer ús d’aquestes habilitacions persones amb símptomes o en aïllament, i s’han de respectar en tot moment les mesures d’higiene i distanciament social en qualsevol àmbit, com són l’ús de mascareta en zones concorregudes, neteja freqüent de mans o desinfecció amb gels hidroalcohòlics.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*