El diputat de Cultura, Xavier Rius, ressalta el patrimoni iber i romà de què disposa Villar del Arzobispo

Post també disponible en: Castellano

El diputat de cultura, Xavier Rius, ha visitat la localitat de Villar del Arzobispo, en una visita institucional a este municipi dels Serrans per a entrevistar-se amb l’alcaldessa de la localitat, Mari Ángeles Beaus, el regidor de patrimoni, Rafa Gil i el cronista oficial de la vila, César Salve.

La reunió s’ha convocat per a conéixer de primera mà les inquietuds culturals d’esta localitat, i d’un territori especialment sensible als problemes de despoblació i infraestructures. Xavier Rius ha conegut per part del cronista oficial, l’enorme potencial i patrimoni encara per investigar que reuneix el terme municipal, tant d’època ibera com romana. Els fons han anat nodrint la col·lecció que conforma el museu arqueològic municipal, actualment en fase de remodelació.

El diputat de Cultura també ha pogut donar compte de les actuacions en matèria cultural que s’han impulsat des del SARC, un servei adscrit a l’àrea de cultura i que orienta els seus esforços tant a l’assistència tècnica com a l’aportació de recursos econòmics a les programacions culturals dels municipis de les comarques valencianes.

Per al diputat Rius, el paper de la cultura en la lluita contra la despoblació interior és fonamental, i per este motiu “hem de continuar fomentant totes aquelles accions encaminades a posar en valor el nostre patrimoni cultural, i a crear els estímuls necessaris per a una cultura mancomunada i descentralitzada”, ha manifestat.

Així, per exemple, des de l’àrea de Cultura s’ha pogut col·laborar en el programa “Jazz a la Serranía”, que després de quatre edicions ha pogut consolidar un circuit de jazz de gran qualitat, tant a Villar com en 10 localitats més de la zona, com són: Alcublas, Alpuente, Andilla, Bugarra, Chelva, Chulilla, Gestalgar, Higueruelas, Sot de Chera i La Yesa. L’aportació del SARC sufraga fins a un 80% de la inversió que comporta este festival.

Des del SARC també s’han impulsat campanyes d’estímul a la lectura, on a més de Villar del Arzobispo participen huit municipis més de les comarques dels Serrans i de Camp de Túria.

Abans de marxar s’ha realitzat una visita conjunta als terrenys del camp d’aviació de l’Exèrcit de la República, que va ser seu de l’alt comandament i centre molt actiu durant la Guerra Civil, per la proximitat de la línia de defensa XYZ. La corporació ha manifestat el seu interés a posar en valor este espai i tot el que comporta en relació a la recuperació de la memòria històrica del municipi de Villar.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*