El director de l’IVAJ destaca el camp de voluntariat Divertix-te com una iniciativa centrada en el joc i la felicitat

“El camp de voluntariat Divertix-te és una experiència al servici de la comunitat i concretament un programa per a la realització d’activitats lúdiques i socioeducatives per a xiquets i xiquetes tutelats per l’Administració, amb edats compreses entre els 9 i els 12 años”, ha indicat el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) , Jesús Martí.

A este programa organitzat per l’IVAJ en col·laboració amb la Direcció General de Servicis Socials han acudit un total de 24 participants, 18 dones i 6 hòmens procedents d’Andalusia, Aragó. Castella i Lleó, castella-la Manxa, Catalunya, Cantàbria, Comunitat Valenciana, Euskadi, Extremadura, Galícia, Múrcia i Navarra.

Jesús Martí ha recordat que s’han organitzat dos edicions este estiu, la primera a Alcossebre i una segona a Alborache, “para facilitar que un nombre més gran de xiquets i xiquetes puguen disfrutar d’esta experiencia”.

Escola de Representanst Estudiantils

Durant esta setmana s’està desenrotllant també en el camp l’Escola Valenciana de Representants Estudiantils EVRE, organitzada per la Federació Valenciana d’Estudiants i l’Associació Valenciana d’Estudiants, amb la participació d’una trentena d’estudiants de diferents localitats de la Comunitat Valenciana i representants d’entitats estudiantils d’altres regions.

Es tracta d’una simulació de Les Corts Valencianes en què els participants es fiquen en el paper de diputats autonòmics organitzats en ple, comissions i grups parlamentaris per a realitzar propostes polítiques a la futura Llei Integral Valenciana d’Educació, en la qual treballa la Conselleria d’Educació. Els grups parlamentaris, que no assemblen cap concepció partidista, es repartixen en 5 comissions que representen els 5 eixos transversals triats per l’alumnat present en el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana: Convivència, Equitat, Participació, Preparats per al futur i Qualitat educativa. Cada una d’estes comissions proposa al plenari la simulació un document polític de 5 propostes a incloure en la futura LIVE.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, que també ha visitat estos jóvens, ha explicat que l’Intitut, junt amb el Consell Valencià de la Joventut, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, i Les Corts Valencianes, estan col·laborant en el desenrotllament d’esta iniciativa, on els jóvens estan sent formats com a agents de participació.

Campos socials, mediambientals i d’arqueologia

L’IVAJ ha organitzat, dins de la programació de 'Viu la Solidaritat' a l’estiu, un total de 15 camps de voluntariat. dels que set són de modalitat social, quatre d’arqueologia i quatre mediambientals

El nombre més gran de camps, un total de set, és de modalitat social, com Menuts i Grans, a Alacant; Majors i Discapacitat, a Benicarló; Divertix-te I, a Alcossebre ; Divertix-te II a Alborache; Art i discapacitat ,en València; Xicotetes il·lusions, a Benicàssim, i Anima’t, a Alborache. Els camps arqueològics, que van culminar el 4 d’agost, han sigut Banys de la Reina, a Calp; Vila Romana de l'Albir, en l'Alfàs del Pi, i dos edicions d’El Prado, en Viver. Els camps mediambientals s’han desenrotllat durant el mes de juliol en el Paratge Torretes, d’Ibi; en Ombria de la Plana, a Enguera; en el Parc Natural Sot de Chera, a Chera, i en La costa del Castillo, a Xàtiva.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*