El director general de Desenvolupament Rural del Consell visita el territori Rurable

El director genera durante su visita a la zona.
El director genera durante su visita a la zona.

Post també disponible en: Castellano

El director general de Desenvolupament Rural i responsable dels onze grups d’acció local que gestionen la iniciativa Leader, així com les Denominacions d’Origen i Marques de Qualitat de la Comunitat Valenciana, David Torres, va visitar ahir el territori de l’GAL Rurable.

La visita es va iniciar a la Cooperativa Vinícola Sant Pere Apòstol de Godelleta, on el van rebre alguns càrrecs d’aquesta cooperativa, president i gerent de l’GAL i uns alcaldes de la Foia de Bunyol-Xiva membres d’aquesta associació. Allà es van exposar alguns aspectes de el desenvolupament d’aquesta comarca i la gestió de l’Leader. Finalitzo la seva visita amb una degustació de mistela, la seva especialitat, basant-se l’estès cultiu del raïm moscatell. A continuació, va partir cap al llogaret de Los Cojos (Requena), on van visitar el celler de nova creació, subvencionada pel programa Leader, a càrrec d’un jove emprenedor, que prové d’una família amb tradició vitivinícola, Ricardo de la Vall Ruiz, jove enòleg que ha recuperat el celler del seu avi, i ha començat a elaborar vins rosats i negres joves, de criança i de reserva. Es plantejo en aquest entorn el greu problema de la despoblació d’aquests nuclis rurals, que com en el cas de Els Coixos, té com a únic resident jove a aquest emprenedor, en el marc d’una població de 98 habitants.

Posteriorment es va dirigir a la seu de el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Utiel-Requena, on el van rebre els alcaldes de municipis de la comarca de Requena-Utiel i Xera; i la Vall d’Aiora-Cofrents, així com per membres de Consell Regulador. A la Sala de Juntes es va departir al voltant dels greus problemes que alguns municipis tenen amb la pèrdua de població i la distribució irracional de les ajudes que fins al moment han percebut aquests municipis, donant-se la casuística que proporcionalment han rebut més ajudes els que tenen major densitat de població, també es va parlar de la dificultat que aquest GAL troba a l’hora d’accedir als fons europeus dels seus promotors privats i entitats locals, i la esmena passa per una nova Ordre de bases, reguladora d’aquests ajuts. El director general va reconèixer els errors de l’actual ordre en la seva redacció, però pels llargs períodes que implica redactar una nova i els controls que ha de passar abans de la publicació, és impossible fer-ho per al període 2014-2020, únicament es procedirà a modificar aquells aspectes que siguin viables donat el caràcter de concurrència competitiva de la selecció dels GAL Es va finalitzar amb una degustació de productes acollits a les marques de qualitat: Embotit de Requena i Utiel Gastronòmica, regats amb vins de la DO Utiel-Requena, de què ja va dir ser coneixedor per haver assistit en diverses ocasions a les fires gastronòmiques.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*