El Gran Joc dels Escacs celebra la seua gala de lliurament de premis en el Teatre Liceu

Post també disponible en: Castellano

Enguany ha participat en el projecte educatiu l’alumnat de 5é i 6é de Primària del CEIP Francisco Giner dels Rius

Aquest matí, el teatre Liceu ha acollit el lliurament del premis del projecte educatiu El Gran Joc dels Escacs, que s’ha desenvolupat durant el present curs escolar en els cursos de 5é i 6é de Primària del CEIP Francisco Giner dels Rius.

La gala ha sigut conduïda per l’alumnat, que s’ha encarregat de les presentacions i ha compartit amb el públic les seues experiències jugant als escacs. La tutora de 5é, Eva Martínez, s’ha dirigit als i les assistents per a posar en valor els beneficis que suposa el joc dels escacs en els xiquets i xiquetes i ha animat a les famílies a practicar-lo també. Chelo Sánchez, tutora de 6é, ha explicat els possibles rols que pot prendre un jugador o una jugadora d’escacs, des del llop atacant a l’estrateg, entre altres, i ha reconegut la gran faena feta per l’alumnat.

José Miguel Martino, creador i impulsor del projecte, ha recordat els seus objectius: “El Gran Joc dels Escacs va començar en el curs escolar 2015-2016 i des de llavors han participat 750 alumnes i alumnes de 5é i 6é de Primària i de Formació Professional. L’experiència d’aquesta edició ha sigut diferent a causa de la pandèmia, però en el Giner dels Rius les mestres no van dubtar ni un moment a seguir avant, utilitzant totes les precaucions i mesures sanitàries perquè tot es desenvolupara amb total normalitat. Els escacs ofereix moltes possibilitats als xiquets i xiquetes a nivell intel·lectual, social i emocional i si a través d’aquest projecte aconseguim que els alumnes i les alumnes adquirisquen coneixements que puguen aplicar per als seus estudis i per a la vida, haurem aconseguit el nostre objectiu”.

La regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente, ha fet un ampli agraïment a tota la comunitat educativa del CEIP Francisco Giner dels Rius, especialment a les mestres implicades en la iniciativa, al creador i impulsor del projecte i a l’alumnat. “Vull dir-los a tots i totes que tenen la sort de comptar amb dues grandíssimes mestres, que viuen la seua professió amb passió, que innoven, que aprofundeixen i que aposten per aquest i altres molt projectes i que comptem amb una generació d’alumnes i alumnes que deixarà empremta allí per on vaja; des de la regidoria d’Educació continuarem impulsant els escacs a les escoles, desitjant que Martino seguisca per moltíssims anys més al capdavant del Gran Joc dels Escacs”.

L’acte ha acabat amb el lliurament de les copes als guanyadors i les guanyadores de cada curs i les medalles a l’alumnat participant. El fermall final l’ha posat una divertida coreografia realitzada pels alumnes i les alumnes al ritme d’una cançó sobre els escacs.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*