El grup municipal socialista de Bunyol planteja una sèrie de mesures per a la recuperació econòmica de comerços, pimes i autònoms

Logotipo del PSOE.

Post també disponible en: Castellano

Després de la declaració d’Estat d’Alarma decretat pel Govern estatal, el Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Bunyol, des de l’Alcaldia i des de les àrees delegades que li corresponen, ha promogut “diverses iniciatives per pal·liar els efectes nocius als veïns i veïnes de Bunyol, així com als Comerços, Autònoms i PIMES de la localitat el trànsit a la normalitat “, com han informat fonts de l’agrupació.

“L’esforç durant els dies de l’estat d’alarma ha estat intentar agilitzar el pagament de proveïdors i concloure el tancament de l’exercici 2019 per pagar el deute extrapressupostària. A això cal afegir, l’estudi per part dels tècnics de les possibilitats de dur a terme ajudes directes compatibles amb altres administracions per a comerços, propostes que serna estudiades i debatudes de forma participativa en col·laboració amb l’Associació de Comerciants, Empresaris i Autònoms de Bunyol, ia les que s’afegiran altres propostes viables de col·lectius, associacions o partits polítics., sent debatudes en el marc de el Consell Econòmic i Social (CES) “, han afegit des del PSOE.

“També serà necessària la posada en marxa d’un pla d’ajuda a les famílies amb l’adopció de mesures de caràcter extraordinari per a les persones que s’hagin vist afectades directament per la crisi derivada de l’COVID-19. Aquests ajuts es tramitaran des dels Serveis Socials dins el pla d’emergència social i assegurant la compatibilitat amb altres ajuts o prestacions de caràcter autonòmic o estatal “.

Entre elles, des de l’agrupació socialista plantegen:

ACTUACIONS IMMEDIATES.
Decret de serveis mínims que va prioritzar:
Neteja (inclosos els vehicles);
Atenció de serveis socials reforçada;
Pagament a proveïdors;
Atenció a l’ciutadà per: expedició de documents, ajornaments i fraccionaments
Treballs de neteja i desinfecció de carrers i edificis públics,
Vigilància i col·laboració amb la ciutadania de Policia Local, Protecció Civil i Guàrdia Civil.
Mesures d’àmbit d’Hisenda i Recaptació:
Ajornament dels impostos d’aigua, escombraries, vehicles i guals permanents fins l’1 de juliol (a més de la paralització de l’cobrament de l’aigua i escombraries en els establiments tancats per decret i reducció proporcional),
Ajornaments de l’IBI i IAE, fraccionaments en els ajornaments de l’cobrament
Paralització d’embargaments fins a la fi de l’estat d’alarma,
Posada en marxa d’un servei d’assessorament a el comerç, autònoms i pimes que es presta des BUINSA i des de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol.

AJUDES DIRECTES A COMERÇ, AUTÒNOMS I PIMES

Modificació pressupostària per disposar d’una partida econòmica suficient (1% de l’pressupost anual) per poder en marxa un pla d’ajudes directes a Comerç, Pimes i Autònoms compatible i complementari als plans de govern autonòmic i estatal.

 Bonificació de taxes municipals d’escombraries, aigua i vehicles, ocupació de via pública (terrasses) corresponents a l’any 2020, als comerços, PIMES i autònoms obligats a el tancament pel Reial Decret, de manera proporcional a la durada de l’estat d’alarma.

 Ajudes directes, compatibles i complementàries a altres ajuts de diferents administracions (estatal i autonòmica):
 Lloguer
 Subministraments bàsics: electricitat, aigua, RSU, connexió xarxes
 contractació
Repesca a les ajudes d’altres administracions per percentatge menor amb defectes de forma.

CONDICIONS:
Ajudes supeditades a el manteniment dels llocs de treball i regularitzat, i / o la seva regularització.
Preferència als quals s’hagin quedat fora de les ajudes d’altres administracions
Manteniment de l’activitat durant el període que s’acordi
Justificació de la despesa de l’import de les ajudes.

AJUDES DIRECTES A LES FAMÍLIES AFECTADES PER LA CRISI DEL COVID19

Modificació pressupostària per disposar d’una partida econòmica suficient per a poder en marxa un pla d’ajudes directes i per enfortir la partida d’Emergència Social:

Ajudes per lloguer.
Ajudes per a l’adquisició de productes de primera necessitat
Ajudes per al pagament de subministraments essencials.
ALTRES INICIATIVES POSADES EN MARXA DURANT EL CONFINAMENT

Campanya turística – visites virtuals de Bunyol

Des de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Bunyol, lidera per María Vallés, ha posat en marxa una enginyosa iniciativa que permet donar a conèixer el seu poble de manera diferent i actualitzar-se. Per a això, des dels seus perfils en xarxes socials com a través del seu web, llancen diàriament visites virtuals dels seus paratges més emblemàtics, com el seu castell de l’S-XIV (un dels més ben conservats de la Comunitat Valenciana) o del seu espectacular paratge natural de la Cova Turche, decorat per una cascada i últim tram de la seva Ruta del Aigua, així com de la seva Auditori a l’aire lliure construït en roca escarpada.
Però a més d’això, al llarg d’aquesta quarantena, estan pujant documentals i vídeos de curiositats històriques del municipi, com la del seu cementiri maçònic, l’únic conservat en el franquisme i que ha arribat fins als nostres dies. Una infinitat de recursos per entretenir-se i conèixer Bunyol de forma diferent i viatjar sense moure’t de casa. Podeu veure # BuñolDesdeCasa al seu web o al seu Facebook o Instagram.
Finalment, tota aquesta situació canviarà i tornarem als carrers i per a aquest moment la regidoria de turisme també aquesta preparant-se amb una nova ruta “Bunyol a través de les seves fonts” una activitat gratuïta per fomentar el turisme familiar i atreure turistes a conèixer el nostre poble , cosa que d’altra banda fomentarà l’economia local.
Màxima seguretat sanitària
Per la seva banda, la Regidoria d’Interior de l’Ajuntament de Buñol va informar a mitjans de març que des de la Comunitat Xina a València ia través de la iniciativa #Luchamos junts # havien rebut una inestimable donació per a la Policia Local i per l’ús de personal de l’Consistori . S’havia donat alcohol de 96º amb polvoritzadors per a superfícies, hidrogel, màscares de nivell 2 i guants de làtex en enormes quantitats.
També la setmana passada, tant Jonquera Carrascosa, alcaldessa de Bunyol, com Maria Vallès, regidora d’Interior de l’consistori, van fer lliurament de pantalles protectores, realitzades de forma altruista amb una impressora 3D.
També des d’associacions i entitats veïnals s’estan realitzant màscares de forma altruista per a tota la població. Bunyol és solidari. Bunyol està unit.

Actuacions culturals

Des de la Regidoria de Cultura també van traslladar a la ciutadania que el Conservatori de Música Professional Sant Rafael de Bunyol estava completament adaptat a les noves tecnologies, i per això després del seu tancament després de decretar-se el Estat d’Alarma es va traçar un pla docent en el qual quedaven establerts els criteris d’avaluació, les classes, els canals d’informació entre pares, alumnes i docents i les plataformes digitals establertes, així com la llibertat de càtedra perquè cada professor pugui adaptar-se en funció del seu tipus de classe, el seu alumne o el seu instrument a la plataforma digital que considerés.
Però dos emotives iniciatives culturals han provocat la sensibilitat entre els buñolenses, seguides en massa per gran part de la població. El passat 19 de març músics i veïns van sortir als seus balcons, finestres i terrasses per tocar a les 12h 2 pasdobles valencians: Paquito el Chocolatero i Amparito Roca, en honor a les nostres Falles, al nostre dia gran, el Dia de Sant Josep, a record a tots els que treballen per eradicar el virus, per demostrar que Bunyol està unit davant l’adversitat i demostrar-ho de la millor manera possible, del millor que sap fer el poble de Bunyol, amb música, amb els nostres músics.
I després d’aquesta iniciativa, el passat diumenge 5 d’abril, el Diumenge de Rams, a les 12 h, també els nostres músics i veïns van sortir a tocar i cantar l’Himne a Bunyol. Amb molts dels que van sortir s’ha fet un vídeo il·lustratiu en què reflecteix la unió de tot un poble, de les dues societats musicals, de les dues escoles d’educands, de tots els nostres músics, inclosos els que estan fora que també van sortir a tocar l’Himne a Bunyol en honor a tots els treballadors ia tots els nostres ancians.

Actuacions en Comunicació

També la regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Bunyol, a través de Ràdio Bunyol TV, va transmetre a tots els municipis de la comarca la possibilitat de poder gravar falques informatives per als seus veïns o qualsevol altre material que pogués ser d’utilitat en aquests moments. Per a això, assegura el responsable de l’àrea de Comunicació de l’consistori que, ja que només poden entrar els treballadors de Ràdio Bunyol TV a les seves instal·lacions, haurien de contactar per correu o telefònicament amb Ràdio Bunyol TV i plantejar el projecte comunicatiu que entenguin que es pot desenvolupar des de les instal·lacions de l’mitjà de comunicació municipal. Els canals per poder contactar són:a través del mail: radiobunyol@gmail.com; a través de el telèfon 962504508 o a l’600442657; també deixant un missatge a la pàgina de Facebook de Ràdio Bunyol.

Des la radio municipal s’ha fet un esforç per part de la regidoria i els treballadors per garantir informació i entreteniment cada matí amb entrevistes, programes informatius, cançons dedicades i connexions a RNE garantint la fiabilitat i veracitat de la seva ràdio, a la seva gent amb canals informatius de qualitat.

Tasques en Esport

Des de la Regidoria d’Esports confirmen que tot i que el municipi no compta amb escoles esportives municipals, des d’aquesta regidoria s’han posat en contacte amb aquelles escoles que compten amb treballadors per oferir-los els serveis de l’Ajuntament en la mesura de les seves necessitats.
A més, també s’ha creat durant aquest estat d’alarma un grup de WhatsApp on estan representats tots els Esports de la localitat, perquè hi hagi la major coordinació possible, a l’hora d’informar, suspendre i / o ajornar aquells esdeveniments que estaven programats a aquestes setmanes d’estat d’alarma.
Manuel Sierra, regidor de el ram buñolense, ha destacat que s’ha ofert a les regidories d’Esports de la comarca de la Foia de Bunyol que utilitzin els recursos que els proporciona Ràdio Bunyol TV, per poder informar els seus ciutadans i realitzar falques informatives. També el preparador físic i capità de l’Club Futbol Sala (CFSS) Bunyol, Paco Ramírez, està intervenint setmanalment en aquesta emissora municipal donant consells a l’audiència per a la pràctica d’exercici físic a casa en aquestes setmanes de confinament.
I finalment, pel que fa a aquesta regidoria, el regidor Serra afirma que Bunyol És Esport, en coordinació amb els professors d’Educació Física de les escoles de Bunyol, segueix subministrant informació i exercicis als integrants de les seves activitats extraescolars i alumnat en general.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*