El Ministeri de Transició Ecològica revela que en 2020 l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura van emetre 38,2 Mt de CO₂ però van absorbir 36,6 Mt

Post també disponible en: Castellano

L’agricultura, la ramaderia i la silvicultura és l’únic sector econòmic amb efecte embornal de diòxid de carboni (CO₂) i les absorcions del mateix es van estimar durant 2020 en 36,6 milions de tones de CO₂. Atés que les emissions d’aquests gasos contaminants en l’agro espanyol ascendeixen a 38,2 milions de tones, en descomptar els 36,6 capturats, el balanç net d’emissions es redueix a 1,6 milions de tones, la qual cosa representa únicament el 0,68% de les emissions totals a Espanya (234,9 Mt). Així conclou l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) a partir de la nota informativa sobre l’Avanç d’Emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle corresponent a l’any 2020 publicat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

El president de AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, assenyala que “el Govern reconeix amb dades estadístiques oficials que el sector agroforestal espanyol, entre el que contamina i el que descontamina, a penes té una insignificant incidència en les emissions. El 14% del còmput total que li assigna a l’agricultura i ramaderia es queda en tot just un 0,6% quan es té en compte la seua contribució en captura de carboni, per no parlar del seu paper fonamental en la lluita contra l’erosió i la desertització, la prevenció de riscos forestals, el foment de la biodiversitat, la fixació de població en les àrees rurals o la preservació paisatgística”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*