El ple de Riba-roja rebaixa de 1’3 milions a 97.105 euros el pagament per l’ocupació de terrenys l’any 1998 per a construir un camp de futbol

Post també disponible en: Castellano

L’anterior govern del PP ni va permutar els terrenys ni va pagar per ocupar-los

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el pagament de 97.105 a dos veïns de la localitat als que l’anterior govern, de el Partit Popular, va ocupar uns terrenys per a la construcció de l’actual camp de futbol municipal sense que, des de llavors , se’ls hagués indemnitzada econòmicament ni tampoc se’ls hagués compensat amb una permuta a la zona del Calvari acordada inicialment.

La proposta de ple de Riba-roja de Túria va comptar amb l’acord favorable de l’equip de govern de PSPV, com a impulsor de la mateixa, a la qual es van unir els vots dels regidors de Ciutadans mentre que la resta de formacions de el Partit Popular, Esquerra Unida, Compromís, Podem Riba-roja Pot i, finalment, Vox van optar per l’abstenció a la mateixa.

Els fets que han motivat aquest pagament de 97.105 euros es remunten a gener de l’any 1998 quan els propietaris d’uns terrenys de 3.271 metres quadrats van cedir el seu ús a l’ajuntament, llavors encapçalat pel Partit Popular, per a la construcció de el futur camp de futbol a canvi d’uns drets d’aprofitament que es generarien amb el desenvolupament de la zona del Calvari.

El ple de Riba-roja de Túria de l’14 de gener de 2019 va acordar l’inici de l’expedient de fixació de el preu just i va convidar els propietaris dels terrenys a presentar el full d’apreuament per concretar el valor estimat per a la futura expropiació. Un d’ells va presentar una proposta valorada en 373.172 euros mentre que l’altre va elevar la xifra fins 1’3 milions d’euros.

No obstant això, el ple de Riba-roja va rebutjar les dues fulles d’aprecio amb un informe de l’arquitecta municipal en què es reduïa el valor dels terrenys en un total de 125.051 euros. Una de les propietàries al·legar el seu rebuig a l’informe i va sol·licitar la remissió de l’expedient a l’Jurat de l’Expropiació. Un nou informe municipal rebaixava la superfície a expropiar fins dels 3.271 metres inicials als 1.863 metres en total ja que s’havien expropiat part dels terrenys per construir una carretera i, a el mateix temps, rebaixava la quantitat a abonar als 71.229 euros.

Després del període de les al·legacions per part dels propietaris dels terrenys, l’arquitecta municipal va elaborar un nou informe sobre la superfície a expropiar que, posteriorment, el ple de Riba-roja de Túria ha tingut en compte a l’acceptar algunes de les al·legacions presentades i ha fixat, finalment, en 2.540 metres quadrats dels terrenys a ocupar.

El ple ha modificat el full d’apreuament inicial contradictòria formulada de manera que el valor total de l’expropiació dels terrenys és de 97.105 euros, resultant dels 36’41 euros el metre quadrat, a raó dels 2.540 metres quadrats, de manera que ascendeix a us 92.481 euros però que, amb l’afegit pel premi d’afecció de l’corresponent 5% suposen 4.624 euros que fan un total de 97.105 euros.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que es tracta “d’un nou pagament a què hem de fer front i que no fa altra cosa que impedir que aquests diners es puguen destinar a sufragar les despeses i les necessitats de els nostres veïns amb motiu de la crisi sanitària derivada de la covid19 i, per tant, continuem amb l’herència econòmica rebuda de el Partit Popular “

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*