Post també disponible en: Castellano
Divendres passat, 12 d’abril, es va celebrar un ple extraordinari a la biblioteca municipal, pel fet que el saló de plens estava ocupat per la infermeria dels actes taurins. Tal com s’estipulava en l’ordre del dia, el ple va aprovar reconeixements extrajudicials de crèdit per a poder pagar factures pendents a proveïdors, la creació de dues places en la plantilla municipal i el projecte modificat de les obres de la nova EDAR (Estació Depuradora d’Aigua Residuals) Xest-Xiva.
Modificació de la plantilla municipal
Després de la seua aprovació durant la sessió, la plantilla de l’Ajuntament ha incorporat dues noves places, una de personal funcionari d’habilitació nacional per al departament de Tresoreria i una altra de monitora d’activitats físiques dins del Programa municipal d’envelliment actiu, aquesta última en compliment de la sentència del jutjat social que reconeix la condició de personal indefinit laboral no fix a la treballadora que realitzava eixa activitat, en les mateixes condicions que ho feia.
“Davant la demanda presentada contra l’Ajuntament, l’equip de govern, després de consultar amb diversos advocats, decideix arribar una conciliació en la qual la treballadora renúncia a una part molt important de la seua indemnització; d’aquesta manera generarem la menor despesa possible a les arques municipals”, explicava la regidora d’Hisenda, Mª Ángeles Llorente.
Projecte nova EDAR Xest-Xiva
L’últim punt abordat va ser la dació de conformitat al projecte modificat de les obres de la nova EDAR Xest – Xiva, també per unanimitat.
En primer lloc, l’alcalde, José Morell, va posar en antecedents el projecte i va detallar en el punt en el qual es troba. “La construcció d’aquesta depuradora ve de fa tres legislatures; en la passada, es van fer els últims avanços amb l’establiment d’un conveni amb la EPSAR i amb l’Ajuntament de Xiva, en el qual es va acordar que els Ajuntaments es farien càrrec del cost de les expropiacions, la Generalitat sufragaria els costos de les gestions d’aquestes expropiacions i la EPSAR, a través d’una empresa anomenada Vielca, costejaria la construcció de la depuradora”, explicava Morell. “Quan el procés d’expropiació va estar pràcticament culminat es va fer el següent pas, que era posar a la disposició de la EPSAR terrenys municipals per a poder iniciar la construcció, i és en eixe moment quan sorgeix una proposta de la Regidoria de Medi Ambient de fer una xicoteta modificació en el traçat que suposava millores. Aquest nou recorregut proposat inclou dues xicotetes parcel·les, de les quals cal pagar una servitud perquè ens deixen passar la canonada. El següent pas serà fer un nou protocol amb la EPSAR i l’Ajuntament de Xiva, que es convertirà en conveni”, declarava Morell.
Per part seua, el regidor de Medi Ambient, David Pujals, va ampliar la informació sobre la proposta de canvi de traçat del projecte de la futura depuradora. “A la fi de 2021 vam fer un avantprojecte que contemplava una modificació del traçat inicial amb una longitud de 738 metres, enfront dels 1200 metres que s’havien plantejat. Per a això vam haver de fer un estudi topogràfic, que elevem a la EPSAR, i també unes connexions de pous; això suposava un estalvi de 1,2 milions d’euros dins del projecte. La EPSAR va considerar que era un estalvi consistent i que també aconseguíem major volum d’aigua per als regants, i llavors duem a terme tots els tràmits necessaris”, apuntava Pujals.
Be the first to comment