El plenari de Xest aprova treure a subhasta dues parcel·les municipals en el Parc Empresarial Circuit

Una imagen de la última sesion plenaria del mes de diciembre.
Una imagen de la última sesion plenaria del mes de diciembre.

Post també disponible en: Castellano

Una imagen de la última sesion plenaria del mes de diciembre.
Una imatge de l’última sessió plenària del mes de desembre.

L’Ajuntament de Xest ha volgut encarar el període de vacances nadalenc amb els deures fets; d’aquí que hagi aprovat en la darrera sessió plenària d’aquest dijous passat, 13 de desembre, quatre mocions-tres tràmits administratius que havien de passar per ple per continuar el seu recorregut.

Entre aquests tràmits destaca el desbloqueig de dues parcel·les municipals en el Parc Empresarial Circuit de Xest.

Tal com va explicar l’alcalde, José Morell, l’Ajuntament «posseeix dues parcel·les en el Parc Empresarial Circuit de Xest, arran que entressin en concurs de creditors. En aquest sentit, s’han realitzat els plecs, basats en informes jurídics, per treure a subhasta la venda d’aquestes parcel·les, que generarà un important ingrés econòmic a les arques municipals. Aquest tràmit va ser aprovat amb l’abstenció del Partit Popular, ja que no es van acceptar algunes de les modificacions en els plecs propostes per part del seu grup ».

En el mateix ordre de coses, José Morell també va defensar el Plec de condicions per treure a concurs parcel·les municipals en Pi Blay.

Aquest punt va consistir en l’aprovació dels plecs per treure a concurs la venda o lloguer d’una nova parcel·la del Polígon Pi Blay, com ja es va fer uns mesos enrere. Tal com va manifestar l’alcalde, amb els ingressos d’aquesta venda es podran dur a terme les obres de la rotonda d’entrada al polígon. Aquest tràmit es va aprovar per unanimitat.

Impost de les hipoteques

A la sessió plenària també es va presentar una moció, per la regidora d’Esquerra Unida, Mª Ángeles Llorente, en la qual es plantejava un objectiu doble: «el rebuig de la decisió del Tribunal Suprem per la qual el client té l’obligació de pagar el impost de les hipoteques i, d’altra banda, la reivindicació de la creació d’un banca pública per part del govern estatal », tal com va manifestar la regidora.

«El mateix Tribunal havia fallat amb anterioritat que fossin els bancs els que es fessin càrrec d’aquest impost, però en tan sols 24 hores va fer enrere la seva pròpia decisió, tornant a obligar els clients a assumir-».

A més, Mª Ángeles Llorente va posar l’accent en la necessitat de «continuar amb l’exemple d’altres països europeus com Alemanya, en què el 24% de la banca és pública, afavorint l’accés a l’habitatge i a un nou model de desenvolupament».

La moció va ser aprovada amb l’abstenció del Partit Popular.

Moció contra violència gènere

La regidora d’Igualtat, Ainoha Albiach, va presentar en nom de l’equip de govern una moció amb motiu del 25-N, dirigida a posar en valor els últims avenços que s’han realitzat en matèria d’igualtat i instar a les diferents administracions a seguir treballant en el llarg camí que encara queda per recórrer.

Sobre el ja aconseguit, es va reconèixer l’aprovació del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, dotat amb 100 milions d’euros, dels quals s’han dedicat 20 milions als ajuntaments i Xest ha rebut 2.196 euros. També es va destacar la Proposició de Llei per reformar la Llei Orgànica del poder judicial, que implica més formació en matèria d’Igualtat per a jutges, jutgesses, magistrats i magistrades i augmentar el nombre de jutjats especialitzats en violència de gènere, així com la Proposició de Llei per garantir la Igualtat en l’àmbit laboral. Totes dues estan actualment en procés de tramitació al Congrés.

A més es va instar el govern nacional a seguir impulsant les mesures recollides en el Pacte d’Estat en els diferents àmbits de la societat ia fer un seguiment amb un calendari en el qual es pugui comprovar tant la suficiència pressupostària, com la correcta implantació i el repartiment de les dotacions.

Frontó Antonio Navarro

La corporació municipal va aprovar per unanimitat la moció presentada pel regidor de Compromís, José Vicente Guijarro, per a la denominació del frontó del poliesportiu amb el nom de D. Antonio Navarro.

Així, es va acordar col·locar una placa pròximament i fer un acte d’homenatge a tasca de l’esportista chestano en la promoció del frontenis al municipi i en tota la geografia espanyola. El saló de Plens va comptar amb la presència de membres del Club de Frontenis de Xest, que van celebrar l’aprovació d’aquesta moció.

Espai a Carmen Alborch

Una altra moció va ser presentada per Ainoha Albiach en nom del grup Socialista amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de Carmen Alborch, «per la seva lluita per la Igualtat i defensa del feminisme», també va ser aprovada per ampli consens.

Així, entre els acords es va decidir nominar un espai públic a Xest, com un carrer, plaça o edifici públic i dedicar un homenatge a posar en valor la seva figura.

Pla Edificant

L’aprovació d’aquestes resolucions també es va fer per unanimitat, «ja que es tractava d’un tràmit indispensable perquè es puguin realitzar les reformes dels centres educatius públics de Xest, contemplades en el Pla Edificant, en què s’invertiran 2,5 milions d’euros », segons han informat fonts municipals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*