El president de Greenpeace Espanya visita les instal·lacions del Consorci València Interior a Caudete de las Fuentes

Post també disponible en: Castellano

El gerente del CVI explica al presidente de Greenpeace el funcionamiento de la maquinaria de la planta.
El gerent del CVI explica al president de Greenpeace el funcionament de la maquinària de la planta.

David Sandoval destaca positivament la integració paisatgística de la planta i l’abocador, així com el projecte integral d’educació ambiental del CVI

El president de Greenpeace Espanya, David Sandoval, ha visitat aquest matí les instal·lacions del Consorci València Interior a Caudete de les Fonts tant la planta de tractament de residus com l’abocador. Després de la visita, Sandoval ha assenyalat que és un projecte molt interessant, “sobretot m’agrada perquè hi ha un projecte integral darrere d’aterratge i desenvolupament en el territori”. “La integració paisatgística de les instal·lacions amb l’entorn és molt bona i m’agrada molt el tractament dels residus, tal com ho està enfocant el Consorci València Interior ja que és molt interessant veure com s’acoblen a la seva pròpia realitat i com s’adapten davant els problemes que es troben “, ha destacat.

A més, el president de l’organització ha manifestat que, per la seva experiència, “veus com funciona una planta de tractament de residus des d’abans d’arribar-hi, veus com estan les rodalies i ja t’adones de com es treballa, fins que et vas ficant fins al cor de la pròpia planta “. En relació a això, ha asseverat: “Aquesta planta de tractament de residus no és” Mordor “, que jo he vist molts” Mordor “i per això ho dic”.

Sandoval ha posat el focus per sobre de tota la resta en el projecte integral d’Educació Ambiental que està desenvolupant el Consorci València Interior. “Em sembla molt interessant aquest pla d’educació ambiental i comunicació amb tots els pobles que formen el CVI ja que l’educació ambiental és fonamental en tot tipus de projectes”. “La mentalitat industrial antiga era trobar un lloc on abandonar tot allò que em molesta, ara és totalment diferent”, ha conclòs.

De izquierda a derecha, Rubén Benito, Ángel Rodríguez, Ignacio Gómez, David Sandoval, Manuel Civera y Gema Alcañiz tras la visita.
D’esquerra a dreta, Rubén Benito, Àngel Rodríguez, Ignacio immersos, Sandoval, Manuel Civera i Gemma Alcanyís després de la visita.

Per la seva banda, el president del CVI, Manuel Civera, ha agraït la visita del president de Greenpeace Espanya “ja que, de la mà de l’activisme, hem d’aprendre a cuidar millor el planeta ia ser més responsables com a consumidors i com a ciutadans, en això està el nostre futur i el de les generacions futures “. “Agraeixo també la seva consideració, ja que ens ha traslladat que estem en el camí correcte, tot i que encara queden reptes importantíssims: les directives europees, no només en matèria de residus sinó en matèria mediambiental, l’Agenda 2030 del Pacte d’Alcaldia pel Clima i l’Energia … hem de seguir millorant dia a dia perquè els veïns dels 61 municipis se sentin orgullosos de la feina que fem “.

“Que una organització tan important com Greenpeace Espanya ens digui que anem pel bon camí ens serveix d’esperó per seguir treballant dur, és un camí llarg i complex però ens congratula molt i ens compromet més en aquest repte col·lectiu com a ciutadans seguir explorant per millorar dia a dia “, ha conclòs.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*