El PRyA demana en el ple un reconeixement a la ex alcaldessa de Requena Mercedes Peris

Post també disponible en: Castellano

Des del PRyA sol·licitem un reconeixement, més que merescut, a la ex alcaldessa Mercedes Peris, ja siga amb el seu nom a un edifici o a un carrer.

En el passat ple corresponent al mes de maig, des del PRyA vam sol·licitar un reconeixement institucional a la figura de la ex alcaldessa Mercedes Peris per la seua labor desinteressada al llarg de diverses legislatures a Requena. 
Mercedes Peris va succeir a l’alcalde Tomás Berlanga el 14 de febrer de 1984, convertint-se en la primera dona que va ocupar el càrrec a Requena. El seu mandat va ser curt però intens, de tot just 7 mesos. Més llarga va ser la seua carrera política com a regidora, perquè ho va ser amb els alcaldes Tomás Berlanga, Regino Díez, Antonio Monteagudo, Flor Mercedes Cebrián i Emma Iranzo, ja fora en el govern o en l’oposició.
Va ser nomenada filla adoptiva de Requena en un acte que es va celebrar en el Teatre Principal amb gran assistència de públic, on van intervindre els portaveus dels diferents grups polítics, a més de diverses persones que ho van sol·licitar. 
A més, va ser Infermera Cap de l’Hospital de Requena, encarregada d’efectuar a Madrid les gestions perquè s’establira a Requena l’Hospital Comarcal, i a més cooperant en ajuda al Sàhara Occidental.
Per tot això i per molt més, pensem des del PRyA que s’hauria de donar el seu nom a un edifici o un carrer a la nostra ciutat.
Aquesta proposta va ser efectuada per la nostra formació en el punt del ple passat on es va tractar la dedicació de centres de l’Ajuntament amb les denominacions de “centre municipal Luisa Cervera Royo” i “Centre de Joventut Adela Gil Crespo“, quedant tots dos edificis amb els noms d’aquestes dues dones.
Per tot el que s’ha dit anteriorment, des del PRyA sol·licitem un reconeixement institucional, més que merescut, a la ex alcaldessa Mercedes Peris, ja siga amb el seu nom a un edifici o a un carrer.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*