El PSPV i Compromís arriben a un acord de govern a la Diputació de València qualificat de “sòlid” pel president

Tras la reelección de Toni Gaspar como presidente, Compromís mantendrá la Vicepresidencia primera y el PSPV designará la segunda y la tercera con esta alianza que se mantendrá 4 años más
Tras la reelección de Toni Gaspar como presidente, Compromís mantendrá la Vicepresidencia primera y el PSPV designará la segunda y la tercera con esta alianza que se mantendrá 4 años más

Post també disponible en: Castellano

Tras la reelección de Toni Gaspar como presidente, Compromís mantendrá la Vicepresidencia primera y el PSPV designará la segunda y la tercera con esta alianza que se mantendrá 4 años más
Després de la reelecció de Toni Gaspar com a president, Compromís mantindrà la Vicepresidència primera i el PSPV designarà la segona i la tercera amb aquesta aliança que es mantindrà 4 anys més

El PSPV, amb 13 representants, i Compromís, amb 5 membres en la corporació provincial, han arribat aquest dimarts un acord de govern per als propers 4 anys a la Diputació de València. Després de la reelecció de Toni Gaspar com a president en el ple d’investidura del passat 10 de juliol, ambdós partits van iniciar les negociacions que han arribat a bon port en només 3 dies.

Pel que fa a la gestió de la corporació durant l’onzena legislatura, els socialistes gestionaran Hisenda, Cooperació, Benestar Social i Educació, Igualtat i Turisme, entre altres àrees, mentre que Compromís s’encarregarà de la major part dels blocs de Cultura i Medi Ambient i Sostenibilitat, fruit d’un acord que manté l’esperit del Pacte del Botànic.

En la mateixa línia, Compromís mantindrà la Vicepresidència primera de la institució que ja va tenir la passada legislatura, en què l’acord de govern va incloure també a Esquerra Unida i valència en comú, que aquesta vegada no han obtingut representació a la Diputació després de les eleccions del 26 de maig. També hi haurà altres dues vicepresidències els responsables seran del Grup Socialista. Totes les vicepresidències portaran inclosa àrea de gestió.

Set grans àrees

L’acord de govern a la Diputació preveu que de les 7 grans àrees de gestió, al marge de Presidència, el PSPV estarà al capdavant d’Administració General, Hisenda i Innovació, Infraestructures, Cooperació Municipal i Benestar Social. Mentrestant, Compromís dirigirà les àrees de Cultura i de Medi Ambient i Sostenibilitat.

D’aquesta manera, l’equip socialista gestionarà, entre altres subàrees, Patrimoni, Gestió Tributària, Carreteres, Coordinació amb la Generalitat, Promoció Econòmica i Ocupació, Projectes Europeus, Turisme, Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Salut Pública, Educació, Joventut i Esports, Memòria Històrica i Inclusió Social. A més, a l’àrea de Presidència s’inclou Comunicació, Transparència i Igualtat, així com la plaça de toros. El PSPV també s’encarregarà de les Bandes de Música i de les empreses Divalterra i Egevasa.

Per la seva banda, Compromís serà responsable de la Gestió Cultural, museus i teatres, la Institució Alfons el Magnànim, les polítiques mediambientals, platges i jardins, Transició Energètica i Canvi Climàtic i el Consorci Provincial de Bombers. A més, gestionaran Normalització Lingüística, Informàtica i Tecnologia, el Pla de Mobilitat Sostenible, la Cooperació Internacional, Transferències i mancomunitats, Diversitat, Govern Obert i l’empresa Girsa.

Un cop acordada l’estructura del nou govern provincial, ara seran dues formacions les que situïn als seus diputades i diputats al capdavant d’aquestes àrees per començar com més aviat millor la gestió d’una legislatura que va arrencar fa menys d’una setmana i en la qual la Diputació busca omplir-se de polítiques per als municipis.

Un acord “sòlid”

En paraules del president de la Diputació, Toni Gaspar, “és un acord de govern sòlid, amb sinergies de bona feina de l’anterior legislatura i que de ben segur van a permetre quatre anys molt productius des de l’estabilitat institucional i la cooperació entre àrees, que redundarà en un millor servei als municipis valencians “. “Ha primat l’interès institucional al polític o personal, i això sens dubte és molt satisfactori”, ha conclòs Gaspar.

Per la seva banda, la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, ha expressat igualment la satisfacció del seu partit “per reeditar un acord de progrés, en la línia del Botànic, que representa la continuïtat del treball de la passada legislatura”. Amigó ha recordat que “quan vam arribar aquesta era una Diputació corrupta i clientelar que hem convertit en una institució honesta, on els recursos es reparteixen sota criteris objectius entre els municipis, i en la qual hem passat de la confrontació a la col·laboració i coordinació en la relació amb la Generalitat “. “Seguirem fomentant l’autonomia municipal i la cohesió territorial, ampliant els drets socials de la ciutadania i treballant per la sostenibilitat mediambiental”, ha remarcat la responsable de Compromís.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*