El PSPV-PSOE de la Foia aplaudeix la responsabilitat ciutadana a la qual qualifica de “la nostra millor eina” per frenar el Covid-19

Post també disponible en: Castellano

“Fa tres mesos aproximadament que es va decretar al nostre país l’estat d’alarma a conseqüència de l’existència d’el Covid-19. El virus que ha generat arreu del món una gran mortalitat i un elevat nombre de persones infectades, algunes que han pogut vèncer la malaltia, altres que la van passar gairebé sense cap símptoma i altres que lamentablement han perdut la vida”, tal com han recordat des del PSPV-PSOE de la Foia de Bunyol-Xiva.

“Després d’aquests tres mesos el virus encara és entre nosaltres. No hi ha de moment una vacuna o un tractament que pugui garantir seguretat plena a les persones. Per tant l’únic que podem oposar a aquest virus són mesures per evitar el contagi i les possibles conseqüències que d’aquest es puguin derivar. conseqüències com la major propagació de la malaltia, les seqüeles que aquesta pugui produir en les persones i fins a la pèrdua de la vida”, han afegit.

“En aquests tres mesos, experts epidemiòlegs i autoritats sanitàries han guiat totes les decisions que tant el govern d’Espanya com el govern de la Comunitat Valenciana han anat prenent en funció de l’evolució de la pandèmia”.

“El confinament de persones, la higiene personal i les mesures de protecció individual, han estat les millors eines per frenar els contagis”.

“Però aquesta realitat ha generat més de la crisi sanitària, una crisi social i econòmica de gran magnitud. Per aquest motiu el govern d’Espanya, el govern autonòmic i la gran majoria de governs locals “hagin implementat mesures per atendre les persones més vulnerables, aquelles persones que per diverses raons han perdut els seus ingressos i el seu mitjà de vida”.

“En aquests mesos s’han legislat ajudes i prestacions de molt diversa índole, per a treballadors a través dels ERTES, per a autònoms, per a l’agricultura i ramaderia, per a treballs essencials, etc. Des del govern d’Espanya s’ha posat en marxa l’Ingrés mínim Vital per atendre a persones i famílies en risc d’exclusió social”.

“És cert que implementar totes aquestes mesures no ha estat ni és fàcil, requereix al seu torn de mitjans tècnics i personals per posar-les en marxa, però a poc a poc van arribant a les persones que ho necessiten”, han recalcat des del PSOE de la Foia.

“Alcaldesses, alcaldes, regidors i regidores, representants municipals i la de la societat civil de cada un dels municipis de la nostra comarca han estat a l’capdavant de la presa de decisions en cada moment, articulant mesures que en l’àmbit de les seves competències podien prendre . Mesures d’ampliació de terrasses per a bars i restaurants sense cap cost, ampliació de terminis de taxes i impostos municipals, augment de l’atenció en serveis socials, pactes per a la reconstrucció de les economies locals, etcètera”.

“No ha estat gens fàcil el camí recorregut fins ara, i encara queda feina per fer, encara que s’hagi pogut reduir el contagi i la letalitat, no podem baixar la vigilància ni relaxar les mesures de prevenció, un repunt de contagis ens portaria a retrocedir en el camí recorregut fins ara”.

“Potser en aquest procés s’hagin pogut cometre errors, però mai han tingut duplicitat, ni de bon tros interessos personals o d’un altre tipus. L’únic i veritable objectiu de totes les decisions preses en qualsevol dels àmbits de decisió, municipal, autonòmica o nacional , ha estat tenir cura de la salut de les persones i garantir ingressos per preservar la seva dignitat”.

“Tractar de treure rèdit polític o electoral d’aquesta situació, alimentant la por i la inseguretat en les persones a força de mentides, mitges veritats, fake news i rumors de tota mena, és una irresponsabilitat política i una mesquinesa ingent”.

“Segons dades publicades, a la nostra comarca, una comarca menuda d’al voltant de quaranta mil habitants de dret, i segurament molts més de fet, hem tingut poc més de cent casos confirmats i molt pocs morts, el que significa que les nostres i els nostres veïns han actuat amb gran responsabilitat”, han subratllat des del PSPV-PSOE.

“Alcaldesses i alcaldes independentment de el partit a què representen han estat a l’altura de el moment. A el personal de les diferents administracions, sanitaris dels nostres ambulatoris que obriran segons la nova normalitat, policies municipals, guàrdia civil, personal administratiu i tècnic d’ajuntaments i organismes oficials ubicats a la nostra comarca, a tots els treballadors essencials qualsevol que sigui el seu treball, a totes ia tots gràcies. i especialment gràcies a totes i tots els nostres veïns, la vostra responsabilitat ha estat la nostra millor eina per frenar l’Covid-19 “, han finalitzat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*