El segon cap de setmana de festes de Xest arranca amb música

Post també disponible en: Castellano

El concert líric oferit pel tenor Mario Corberán, al costat de la Banda Simfònica i Cor de l’Associació Musical La Lira va abarrotar l’església i es va emportar una ovació final

Divendres passat, 8 d’octubre, s’iniciava el segon cap de setmana de festes de la Verema amb dues actuacions musicals: un concert líric, a càrrec de l’Associació Musical La Lira en col·laboració amb el tenor chestano Mario Corberán; i el concert acústic de Jazz & Blues Try-o.

Concert líric
El públic va copar tota la capacitat de l’església Sant Lluc Evangelista de Cheste, on va faltar espai per a albergar a totes les persones que es van acostar a escoltar la selecció de peces que anava a interpretar el tenor Mario Corberán, al costat de la Banda Simfònica i Cor de l’Associació Musical La Lira. 

“És un gust veure l’aforament complet, l’església plena de gent que ve a escoltar i donar suport als nostres músics i cantants, als qui vull donar les gràcies pel seu esforç per a preparar el programa que gaudirem aquesta vesprada”, manifestava el regidor de Festes, Raúl Mota. “El concert líric de hui és una de les novetats de la programació d’aquestes festes de la Verema, ja que el gènere operístic no és habitual en els repertoris que solem programar”.

El concert va arrancar amb el pasdoble El Gat Muntés, de l’òpera homònima de Manuel Penella, interpretat per la Banda Simfònica, sota la batuta de Javier Enguídanos Morató. Després es van anar succeint fragments de diferents òperes i sarsueles, alguns instrumentals i altres protagonitzats per la veu de Mario Corberán. Entre altres, van sonar l’Ària Addio fiorito asil, de l’òpera Madame Butterfly, de Puccini; el Intermezzo de l’òpera Cavalleria Rusticana, de Mascagni; la romança No pot ser, de la sarsuela La tavernera del port, de Sorozábal; o el Cor d’esclaus de l’òpera Nabucco, de Verdi; peça que va comptar amb la participació de la coral de l’Associació Musical La Lira de Cheste, amb el suport de cantants de Turís, Chiva, Godelleta i València.

El concert va finalitzar amb una gran ovació i la petició d’un bis per part del públic.

Concert acústic
Després de l’èxit a l’església, va donar principi un concert acústic a càrrec de Jazz & Blues Try-o al carrer Pérez Galdós, on es va instal·lar un escenari des del qual els músics de l’agrupació van interpretar temes de soul, blues i jazz, amb Pawlak Weronika a la guitarra, Ricardo Casadó al baix, i Laura Cubí a la percussió i veu. 

Durant quasi dues hores el trio va amenitzar la vetlada de les persones que van ocupar les terrasses dels locals del carrer, posant el fermall d’or a una vesprada musical de gran qualitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*