El taller municipal de teatre de Xest sorprén el públic amb una original posada en escena de llums i ombres

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 5 de juny, el Liceu va acollir una mostra de teatre d’ombres a càrrec de l’alumnat del taller municipal de teatre de Cheste, fruit d’unes jornades intensives a càrrec de la companyia professional Teatres de la Llum.

L’original posada en escena del Gran Circ de Chesteland va convertir la sala en un espai imaginari on, a través de potents tècniques de llums i ombres, els i les protagonistes van crear efectes visuals al compàs de la música.

“El taller no va poder estrenar l’obra que estaven preparant a causa de la pandèmia, per la qual cosa van decidir optar pel teatre d’ombres, una alternativa que els permetia l’ús de la màscara i guardar la distància de seguretat”, apuntava el regidor de Joventut, Raúl Mota. “Estic molt orgullós d’estar sent el mestre de cerimònies d’aquest espectacle, ja que jo mateix he format part d’aquesta gran família que és el taller teatre. Per a mi va significar llevar-me la vergonya i la por i obrir-me més a la gent, per la qual cosa és una experiència que recomane. Tot això va ser gràcies a Manuel Puchades, un professor de luxe amb una gran trajectòria actoral que ha impulsat una oferta de teatre a Cheste atractiva per a la joventut, gràcies a la seua capacitat per a il·lusionar, emocionar i fer somiar”.

Per part seua, el director del taller, Manuel Puchades va fer un esment especial al treball realitzat per la tècnica de Joventut, Mónica Verduch, i els responsables del Teatre de la Llum, es van dirigir al públic per a posar en relleu el lliurament de l’alumnat en aquest nou projecte. 

Escola municipal de Teatre

Mota va anunciar durant el seu discurs la pròxima creació d’una escola de teatre municipal des de la Regidoria de Joventut. “Pel taller de teatre han passat més de 600 alumnes i alumnes durant els seus més de 20 anys de trajectòria; vist que segueix en auge, amb una mitjana de 30 participants d’edats compreses entre els 8 i els 25 anys, hem decidit impulsar una escola municipal sòlida que puga ampliar l’oferta d’arts escèniques a la dansa i el cant, per exemple, i que puga abastar més edats. Aquesta escola es podrà presentar a certàmens, mostres de teatre i podrà accedir a subvencions”, explicava el regidor.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*