Elisa Díaz (PP): “La inacció del Consell va provocar que els residus de l’abocador il·legal de plàstics d’Utiel es quadruplicaran fins a les 40.000 Tn”

La diputada del PPCV ha visitado la zona para comprobar como las viñas de Utiel se han convertido en “un mar de plásticos”
La diputada del PPCV ha visitado la zona para comprobar como las viñas de Utiel se han convertido en “un mar de plásticos”

Post també disponible en: Castellano

La diputada del PPCV ha visitado la zona para comprobar como las viñas de Utiel se han convertido en “un mar de plásticos”
La diputada del PPCV ha visitat la zona per comprovar com les vinyes d’Utiel s’han convertit en “un mar de plàstics”

La diputada de Medi Ambient del Grup Parlamentari Popular (GPP), Elisa Díaz, ha denunciat que el Consell i l’Ajuntament d’Utiel “van trigar tant a actuar a l’abocador de plàstics il·legal que durant aquest temps el tonatge es va arribar a quadruplicar fins arribar a les 40.000 tones ”

Segons ha denunciat, hi ha constància que les dues entitats coneixien l’existència d’aquest abocador però no van reaccionar “fins que no es van acumular les denúncies de veïns, del Seprona de la Guàrdia Civil i fins i tot de la pròpia Policia Local, cosa inaudita”.

Des del GPP s’han formulat de nou, ja que en la legislatura passada ja es va preguntar i no hi va haver resposta, una bateria de preguntes a la Conselleria de Medi Ambient per conèixer “la veritat sobre les actuacions respecte a l’abocador il·legal de residus plàstics” que hi ha a la localitat valenciana d’Utiel l’envergadura “espanta” donat al quantitat de residus que acull.

“El PP vol saber quantes tones s’han traslladat, on s’han portat i quin tractament s’està fent d’aquests residus que s’han convertit les vinyes d’Utiel en un mar de plàstics. Després de diversos mesos hem comprovat que el plàstic segueix estant entre les vinyes, de manera que seguirem insistint en la seva retirada fins que el problema mediambiental que causen se solucioni del tot “. La diputada de Medi Ambient es va desplaçar a les últimes setmanes fins a la zona per comprovar in situ “com la zona s’ha covertido en un paisatge de plàstic aterridor que contamina la zona i que encara no ha estat retirat”.

Elisa Díaz ha emplaçat tant l’Ajuntament com la Conselleria “a estar a l’altura” i no desentendre d’aquest problema mediambiental “que acabarà explotant per algun costat”. Per la seva banda, ha explicat, la portaveu del grup municipal del PP, Rocío Giménez, també va preguntar en la legislatura passada i ha tornat a preguntar a l’Ajuntament d’Utiel sobre les actuacions realitzades fins al moment i les previstes per a treure fins a l’última tona de residus plàstics d’entre les vinyes.

“Esperem a més que no passi cap desgràcia i no s’incendiï, ja que es tracta de material fàcilment inflamable i ja hem vist com en altres ocasions plantes de reciclatge patien incendis que ocasionaven danys i una gran contaminació. És aquest cas encara seria molt pitjor, per la situació il·legal dels residus i el lloc, entre vinyes, on es troba, ha advertit la diputada popular.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*