Els alcaldes i portaveus del PP del Racó d’Ademús demanen a la Generalitat que s’aplique la disposició que permetria a la comarca passar a la Fase 1

Post també disponible en: Castellano

Els alcaldes i alcaldesses de el Partit Popular a la comarca de l’Racó ​​d’Ademús s’han posat en contacte amb representants de la conselleria de Sanitat de la Generalitat per sol·licitar que s’apliqui la Disposició Addicional Única de el Reial Decret 514/2020, publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estat.
 
    Segons aquesta disposició, “aquells municipis que constitueixen enclavaments rebran el tractament propi de la província que els circumda, sense que sigui obstacle que aquesta pertanyi a comunitat autònoma diferent a la d’aquells”, la qual cosa encaixa “a la perfecció” amb la situació de l’ Racó d’Ademús, per la seva ubicació geogràfica envoltada per les províncies de Terol i Conca.
 
    Cal assenyalar que aquestes dues províncies sí que passaran a Fase 1 de desescalada dilluns que ve, 11 de maig, per la qual cosa, atenent a aquesta disposició, el Racó d’Ademús hauria, també, abandonar la Fase 0.
 
    Aquest matí, els alcaldes de el Partit Popular a la comarca han registrat dos escrits, dirigits tant a President de la Generalitat, Ximo Puig, com a la delegada de Govern en la Comunitat Valenciana, en els quals sol·licitaven que les dues institucions instessin a el Govern a revisar una decisió que es considera injusta i que, a més, causa “un greu perjudici econòmic a la comarca que no ha tingut cap cas positiu d’COVID-19 des que va començar la crisi sanitària”.
 
        La reivindicació, a més, ve avalada per la mesura adoptada pel que fa a el Comtat de Treviño, pertanyent a la Comunitat Autònoma de Castella-Lleó encara envoltada per territori pertanyent a l’País Basc, a què sí que s’ha permès el seu avanç a Fase 1.
 
    El Grup Popular a la Diputació de València s’havia fet ressò d’aquests escrits, remetent a president de la institució provincial una sol·licitud d’acció en favor de la defensa de l’Racó ​​d’Ademús i el seu pas a la Fase 1.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*